r
Nosalty Logó

Vaníliatorta Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliatorta Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
  2. A narancsot apró darabkákra vágjuk.
  3. A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből és a félretett tojássárgájából pudingot főzünk. Amikor majdnem kész, néhány csepp vaníliaaromát teszünk hozzá.
  4. Ha kész a puding, még melegen összeforgatjuk a tojásfehérjével, majd hagyjuk kihűlni. Addig a habfixálóval felverjük a tejszínt. Ha kihűlt a puding, összeforgatjuk a tejszínnel, és hozzákeverjük a narancsdarabokat.
  5. A piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is jusson, majd hűtőbe tesszük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1811
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Apukám születésnapjára készítettem :) Nagyon finom volt!!!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk