r
Nosalty Logó

Vaníliás túrós batyu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Vaníliás túrós batyu
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

961
Kalória
36.7g
Fehérje
123.3g
Szénhidrátok
33.6g
Zsír
122g
Víz
204.6g
Koleszterin
3.9g
Rost
26.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 961 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3846 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.9 g
  • Cink
    294 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    227 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 961 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5471.6 g
  • Cink
    1178 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    909 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 3846 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

A tésztához (10 darabhoz)

  1. A tejet megmelegítjük, majd fél dl-t kiveszünk belőle, ha langyosra hűlt, elkeverünk benne 1 ek cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Ezalatt a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval. Hozzáadjuk a vajat, tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a maradék 200 ml tejet. Lágy tésztává gyúrjuk. (Én dagasztógépben 10 percig dagasztom.)
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a citrom levével, a vanília kivonattal/aromával, majd a sima túróval.
  5. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen. 12×12 cm-es kockákra vágjuk, kb 10 darab lesz belőle. A kockák közepén elosztjuk a tölteléket, majd egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így kapjuk meg a batyu formát.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egész tojást felverjük 1 ek tejjel, majd a batyuk tészta részét megkenjük vele. (A töltelékre ne kenjünk.) 2 adagban sütjük, adagonként 20-25 percig, 180 fokos előmelegített sütőben.
  7. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a legeslegfinomabb túrósbatyu, amit életemben ettem. A tésztája és a tölteléke is így tökéletes számunkra. A mazsolát nemigen kedveljük, úgyhogy kihagytam belőle, viszont ha valaki szereti, természetesen tehet bele. Unokanővérem első gyermekének adott életet ezen a reggelen, amikor megsütöttem ezt a batyut. Küldtem neki is belőle. Mint tudjuk, a fehér lisztből készült pékáruk igen jótékonyan hatnak ilyenkor az Anyukákra.....:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!