Vaníliás sóskaramelles csokoládémousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karamellhez:
-
25g cukor97 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g sóvirág0 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
4g vaj25 kcal
A csokoládéhoz:
-
30g csokoládé164 kcal
A vaníliamousse alaphoz:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A tálaláshoz:
-
38g habtejszín110 kcal
-
10 kcal
-
19 kcal
Összesen
806
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karamellhez:
-
100g cukor387 kcal
-
30g víz0 kcal
-
3g sóvirág0 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
14g vaj100 kcal
A csokoládéhoz:
-
120g csokoládé655 kcal
A vaníliamousse alaphoz:
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A tálaláshoz:
-
150g habtejszín438 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
3220
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karamellhez:
-
8.8g cukor34 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0.3g sóvirág0 kcal
-
5.3g habtejszín15 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
A csokoládéhoz:
-
10.5g csokoládé58 kcal
A vaníliamousse alaphoz:
-
7g tojássárgája23 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
21.9g habtejszín64 kcal
A tálaláshoz:
-
13.2g habtejszín38 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
1.2g csokoládéforgács7 kcal
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
806
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 221.7 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3489.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 787 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.4 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 367.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1687 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 1651 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 917 micro
Összesen
3220
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
A karamellhez:
-
100 g cukor
-
30 ml víz
-
0.5 teáskanál sóvirág
-
60 ml habtejszín
-
2 tk vaj
A csokoládéhoz:
-
120 g csokoládé
A vaníliamousse alaphoz:
-
4 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
250 ml tej
-
0.5 db vanília
-
4 db lapzselatin
-
250 ml habtejszín
A tálaláshoz:
-
150 ml habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A karamellhez:
- A karamellhez a cukrot a vízzel egy serpenyőbe tesszük, és magas hőfokon forraljuk, míg karamell színű lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a sót, tejszínt és a vajat. Simára keverjük, és hagyjuk hűlni.
- A csokoládét apróra vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
- A vaníliamousse-hoz a zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük. A tejet a kikapart vanília magokkal felfőzzük. A forró tejet apránként a tojáshabhoz keverjük, majd visszaöntjük az edénybe, és közepes hőmérsékleten, állandó kavarás mellett kb. 10 percig forrósítjuk, míg besűrűsödik.
- Levesszük a tűzről, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük. A krémet három egyenlő részre osztjuk.
- Az egyik rész mousse-t a karamellhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. A második rész mousse-t a csokoládéhoz adjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
- A megmaradt vaníliamousse-t elosztjuk 4 pohár aljára, rárétegezzük a karamelles mousse-t, és végül a csokoládés mousse-t. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt elosztjuk a desszertekre a vaníliás cukorral ízesített kemény habbá vert tejszínt, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1243
- Feltöltés dátuma: 2016. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Kicsit munkaigényes, de azért megéri a fáradtságot, hogy elkényeztethessük a szeretteinket ezzel a finom desszerttel. A vaníliamousse alaphoz hozzákeverhetjük a kemény habbá vert tojások fehérjét is.