r
Nosalty Logó

Vaníliás sóskaramelles csokoládémousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vaníliás sóskaramelles csokoládémousse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Összesen 3220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1651 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 3220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A karamellhez:

  1. A karamellhez a cukrot a vízzel egy serpenyőbe tesszük, és magas hőfokon forraljuk, míg karamell színű lesz. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a sót, tejszínt és a vajat. Simára keverjük, és hagyjuk hűlni.
  2. A csokoládét apróra vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
  3. A vaníliamousse-hoz a zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük. A tejet a kikapart vanília magokkal felfőzzük. A forró tejet apránként a tojáshabhoz keverjük, majd visszaöntjük az edénybe, és közepes hőmérsékleten, állandó kavarás mellett kb. 10 percig forrósítjuk, míg besűrűsödik.
  5. Levesszük a tűzről, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük. A krémet három egyenlő részre osztjuk.
  6. Az egyik rész mousse-t a karamellhez adjuk, és óvatosan elkeverjük. A második rész mousse-t a csokoládéhoz adjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
  7. A megmaradt vaníliamousse-t elosztjuk 4 pohár aljára, rárétegezzük a karamelles mousse-t, és végül a csokoládés mousse-t. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt elosztjuk a desszertekre a vaníliás cukorral ízesített kemény habbá vert tejszínt, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1243
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit munkaigényes, de azért megéri a fáradtságot, hogy elkényeztethessük a szeretteinket ezzel a finom desszerttel. A vaníliamousse alaphoz hozzákeverhetjük a kemény habbá vert tojások fehérjét is.

Hozzávalók

A karamellhez:

A csokoládéhoz:

A vaníliamousse alaphoz:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...