r
Nosalty Logó

Vaníliás-mazsolás krémtúró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vaníliás-mazsolás krémtúró
adag
Előkészítés
perc
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.6 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 251 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.2 g
  • Cink
    650 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    500 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 501 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cink
    213 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    164 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    98 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a túrót törjük át villával egy tálban. (Inkább a papírba csomagolt változatot javaslom, mert saját tapasztalataim szerint a zacskós túró jóval szárazabb.)
  2. Az áttört túróhoz adjuk hozzá a púpos evőkanál tejfölt, kb. egy evőkanál porcukrot, illetve a vanília kivonatot (két kupaknyit szoktam tenni bele,nem összetévesztendő az aromával).
  3. Mindezt botmixerrel alaposan összedolgozzuk. Amennyiben nem elég édes, adhatunk még hozzá porcukrot, de aki folyósabbra szereti, tejfölt is tehet hozzá, de azért óvatosan. Ezek után ismét bevetjük a botmixert.
  4. Miután mindezzel megvagyunk, adhatunk hozzá mazsolát is, ami természetesen el is hagyható. Viszont ha már teszünk bele, akkor figyeljünk arra, hogy ne túl sokat adjunk hozzá, mert a mazsola önmagában is nagyon édes, és ez még inkább megédesítheti a krémtúrót is. Más dolgunk viszont már nincs is, csak tálalni és elfogyasztani. :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11530
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Ajánló

Ajánlom kicsiknek és nagyoknak; mindenkinek, aki rajongója eme nemesen egyszerű, mégis varázslatos ízű desszertnek! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házi készítésű ételek híve vagyok, amit csak lehet, magam csinálok meg. A bolti késztermékek csordultig vannak mindenféle tartósítószerrel, ízfokozóval, állományjavítóval, stabilizátorral, kedvenceinkkel, az E betűkkel, és még sorolhatnám... Mivel azonban mindig is imádtam a krémtúrót, úgy gondoltam, hogy veszek egy adag túrót, és majd itthon csinálok. A túrót be is szereztem, már csak a megfelelő receptet hajtottam. Őszintén szólva egyikre sem fűlött a fogam, ezért hát úgy határoztam, hogy rögtönözni fogok egy kicsit, így került be a képbe a 20%-os tejföl, amit önmagában is nagyon szeretek. Elsőre talán a túró-tejföl párosról inkább a túrós csusza jut az eszünkbe, de higgyétek el, az eredmény egy nem várt ízvilág. Ugyanis amit sikerült már elsőre összehoznom, arról nekem elsőre a hagyományos, bolti krémtúró jutott az eszembe, és nagy megkönnyebbüléssel falatozhattam tudván, hogy nincs benne sem tartósítószer, sem más. Semmi sem venne rá más krémtúró recept kipróbálására, úgyhogy tényleg bátran merem ajánlani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...