Vaníliás-mazsolás krémtúró
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1014.6 g
-
Cink 325 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 250 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2029.2 g
-
Cink 650 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 500 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 195.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.3 g
-
Cink 213 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 164 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 98 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
250 g tehéntúró
-
1 ek tejföl
-
1 ek porcukor
-
2 kávéskanál vanília kivonat
-
1 marék mazsola
Elkészítés
- Először is a túrót törjük át villával egy tálban. (Inkább a papírba csomagolt változatot javaslom, mert saját tapasztalataim szerint a zacskós túró jóval szárazabb.)
- Az áttört túróhoz adjuk hozzá a púpos evőkanál tejfölt, kb. egy evőkanál porcukrot, illetve a vanília kivonatot (két kupaknyit szoktam tenni bele,nem összetévesztendő az aromával).
- Mindezt botmixerrel alaposan összedolgozzuk. Amennyiben nem elég édes, adhatunk még hozzá porcukrot, de aki folyósabbra szereti, tejfölt is tehet hozzá, de azért óvatosan. Ezek után ismét bevetjük a botmixert.
- Miután mindezzel megvagyunk, adhatunk hozzá mazsolát is, ami természetesen el is hagyható. Viszont ha már teszünk bele, akkor figyeljünk arra, hogy ne túl sokat adjunk hozzá, mert a mazsola önmagában is nagyon édes, és ez még inkább megédesítheti a krémtúrót is. Más dolgunk viszont már nincs is, csak tálalni és elfogyasztani. :)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11530
- Feltöltés dátuma: 2013. április 10.
Ajánló
Ajánlom kicsiknek és nagyoknak; mindenkinek, aki rajongója eme nemesen egyszerű, mégis varázslatos ízű desszertnek! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A házi készítésű ételek híve vagyok, amit csak lehet, magam csinálok meg. A bolti késztermékek csordultig vannak mindenféle tartósítószerrel, ízfokozóval, állományjavítóval, stabilizátorral, kedvenceinkkel, az E betűkkel, és még sorolhatnám... Mivel azonban mindig is imádtam a krémtúrót, úgy gondoltam, hogy veszek egy adag túrót, és majd itthon csinálok. A túrót be is szereztem, már csak a megfelelő receptet hajtottam. Őszintén szólva egyikre sem fűlött a fogam, ezért hát úgy határoztam, hogy rögtönözni fogok egy kicsit, így került be a képbe a 20%-os tejföl, amit önmagában is nagyon szeretek. Elsőre talán a túró-tejföl párosról inkább a túrós csusza jut az eszünkbe, de higgyétek el, az eredmény egy nem várt ízvilág. Ugyanis amit sikerült már elsőre összehoznom, arról nekem elsőre a hagyományos, bolti krémtúró jutott az eszembe, és nagy megkönnyebbüléssel falatozhattam tudván, hogy nincs benne sem tartósítószer, sem más. Semmi sem venne rá más krémtúró recept kipróbálására, úgyhogy tényleg bátran merem ajánlani.