Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
46g tojás58 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
8 kcal
Vaníliás főzött krém
-
50g tej28 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
29 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Csokimáz + kókusz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
55 kcal
A desszert összeállítása
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
Vaníliás főzött krém
-
300g tej168 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g himalája só0 kcal
Csokimáz + kókusz
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
A desszert összeállítása
Összesen
3024
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
22.6g tojás28 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Vaníliás főzött krém
-
24.7g tej14 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
3.7g kukoricakeményítő14 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
Csokimáz + kókusz
-
4.1g étcsokoládé22 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
4.1g kókuszreszelék27 kcal
A desszert összeállítása
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 130.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3339.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1166 mg
-
Nátrium 1067 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.2 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 286.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 1030 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1748 micro
Összesen
3024
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
10 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Vaníliás főzött krém
-
3 dl tej
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
3 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 ek finomliszt
-
1 csipet himalája só
Csokimáz + kókusz
-
5 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg kókuszreszelék
A desszert összeállítása
Elkészítés
Piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
- Kihűlés után tetszőleges kiszúróval kivágjuk (én a szív alakút preferálom :)), és a közben felszabaduló piskótadarabokat csak szabálytalan formákra daraboljuk, és majd elrejtjük a pohárban. :)
Vaníliás főzött krém
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 1 dl tejjel is.
- A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
- Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha azt szeretnénk, hogy picit "merevebb" és ízletesebb legyen a krém, akkor a végén 5 dkg habosra kevert vajat is belekeverünk a kihűlt krémbe.
Csokimáz + kókusz
- Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük. Érdemes felhasználásig folyamatosan melegen tartani.
- Egy mélyebb tálba szórjuk a kókuszreszeléket.
A desszert összeállítása
- A kiszúrt piskótákat beleforgatjuk a krémbe, majd a kókuszreszelékbe, és egy pohár aljára helyezünk 4-5 darabot (mérettől függően).
- Rásimítunk egy adag krémet, majd dekorációnak 1 db krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatott piskótafigurát teszünk a pohár közepére, és az egészet picit meglocsoljuk az olvasztott csokival.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 549
- Feltöltés dátuma: 2020. június 03.
Ajánló
Frissen felvert cukrozott tejszínhabbal isteni finom, de jól passzol hozzá valamilyen savas gyümölcs is, pl. eper). :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Ha sütit csinálok, akkor általában vannak leeső, nem hasznosított részek, melyeket persze újrahasznosítok. :) Ilyen a Hólabdánál felszabaduló piskótadarabok. Azonban ezt a pohárkrémet nem csak akkor tudom csinálni, ha nem akarom kidobni a sütidarabokat, hanem akkor is, ha egy gyors, finom, kevésbé macerás desszertet szeretnék tálalni.