r
Nosalty Logó

Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Összesen 3024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3339.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 3024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Kihűlés után tetszőleges kiszúróval kivágjuk (én a szív alakút preferálom :)), és a közben felszabaduló piskótadarabokat csak szabálytalan formákra daraboljuk, és majd elrejtjük a pohárban. :)

Vaníliás főzött krém

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 1 dl tejjel is.
  3. A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
  4. Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Ha azt szeretnénk, hogy picit "merevebb" és ízletesebb legyen a krém, akkor a végén 5 dkg habosra kevert vajat is belekeverünk a kihűlt krémbe.

Csokimáz + kókusz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük. Érdemes felhasználásig folyamatosan melegen tartani.
  2. Egy mélyebb tálba szórjuk a kókuszreszeléket.

A desszert összeállítása

  1. A kiszúrt piskótákat beleforgatjuk a krémbe, majd a kókuszreszelékbe, és egy pohár aljára helyezünk 4-5 darabot (mérettől függően).
  2. Rásimítunk egy adag krémet, majd dekorációnak 1 db krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatott piskótafigurát teszünk a pohár közepére, és az egészet picit meglocsoljuk az olvasztott csokival.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 549
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 03.

Ajánló

Frissen felvert cukrozott tejszínhabbal isteni finom, de jól passzol hozzá valamilyen savas gyümölcs is, pl. eper). :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
Pancsika 101 recept

Ha sütit csinálok, akkor általában vannak leeső, nem hasznosított részek, melyeket persze újrahasznosítok. :) Ilyen a Hólabdánál felszabaduló piskótadarabok. Azonban ezt a pohárkrémet nem csak akkor tudom csinálni, ha nem akarom kidobni a sütidarabokat, hanem akkor is, ha egy gyors, finom, kevésbé macerás desszertet szeretnék tálalni.

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

A desszert összeállítása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...