Vaníliás karamelltorta kávés piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SpocokKapitány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g kávé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tejkaramellához
-
33g cukor129 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A pudinghoz
A tejszínhabos krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
1g porcukor5 kcal
A karamelldíszhez
-
33g cukor129 kcal
Összesen
742
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g kávé5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tejkaramellához
-
200g cukor774 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A pudinghoz
A tejszínhabos krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A karamelldíszhez
-
200g cukor774 kcal
Összesen
4462
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
18.9g tojás24 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.9g kávé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tejkaramellához
-
11.4g cukor44 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
A pudinghoz
-
14.3g tej8 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0g vanília0 kcal
A tejszínhabos krémhez
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
A karamelldíszhez
-
11.4g cukor44 kcal
Összesen
254
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
742
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 158.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3287.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 904 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1218 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 697.5 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 547.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 941 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
4462
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
9 púpozott ek finomliszt
-
6 csapott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk sütőpor
-
0.5 dl kávé
-
fahéj ízlés szerint
A tejkaramellához
-
20 dkg cukor
-
2 dl habtejszín
A pudinghoz
-
2.5 dl tej
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
0.5 db vanília
A tejszínhabos krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 ek porcukor
A karamelldíszhez
-
20 dkg cukor
Elkészítés
A piskótához
- Karamell:Először érdemes ezt elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni. A cukorból egy lábosban karamellt készítünk, majd egy sütőpapírra öntjük(érdemes picit olajsprével lefújni a papírt).
- Addig forgatjuk, míg szép vékonyan el nem terül, de tartjuka kör alakot. Hagyjuk kihűlni.
- Piskóta: A tojások sárgáját elválasztjuka fehérjétől két külön tálba. (A fehérjét célszerű egy nagy tálba tenni már most, amiben majd az egész tésztát össze lehet állítani.)
- A sárgájához tesszüka cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, maximum 1 mk fahéjatés 3 kanál lisztet, majd simára keverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgájából készült keveréket óvatosan hozzáforgatjuka fehérjéhez. Nem kell teljesen elkeverni.
- A maradék 6 kanál lisztet beleszitáljuka tálba az eddigi keverékre, a sütőporral együtt, és így összeforgatjuk, vigyázva, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
- 20 cm átmérőjű, kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kihűtjük(érdemesóvatosan forgatni, hogy ne izzadjon be az alja). Ha kihűlt, 3 felé vágjuk.
- Krém: Elkészítjük a pudingot, a 2 dltejet felteszünkfőni, a fél rúd vanília kikapart magjával, ha felforrt, a pudingport a maradék fél dl tejjel és a cukorral elkeverjük, a tejbe öntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Miközben hűl, többször érdemes megkeverni, így elkerülhető, hogy a teteje bebőrösödjön.
- A tejkaramellához a cukrot és a tejszínt feltesszükfőni közepes lángon. Hagyjuk, hogy karamellizálódjon és besűrűsödjön, majd a pudinghoz keverjük. Hagyjukkihűlni (közben néhányszor érdemes megkeverni).
- Elkészítjüka tejszínhabot, és kb. a 3/4 részét szintén hozzákeverjüka pudingos krémhez (a többi a díszítéshez kell).
- Torta: A lapokat megtöltjüka krémmel, majd az oldalára és a tetejére is teszünk. A kihűlt karamellát rátesszük, majd a maradék tejszínhabbalzsákból kinyomva díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4949
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SpocokKapitány
3 recept
A feladatom egy laktózmentes torta készítése volt, egy kedves édesanya születésnapjára. Tej- és vajkaramellát, valamint grillázst, mostanában tanultam meg készíteni, és nagyon megszerettem a házit. Gyorsan fellapoztam a Keresőben a fellelhető karamelltortákat a krémhez, majd ezekből merítve gyúrtam meg a receptet. (A piskóta teljesen saját.) Eredetileg tejszínhab nélkül képzeltem el a receptet, de nagy meglepetésemre kapható laktózmentes habtejszín, ami főzéshez is kiváló, így a bevásárlás közben picit változtattam a recepten, és nem csak a tejszínhab került így bele, de a karamellában is kicseréltem a tejet a tejszínre (főleg, mert elég nagy kiszerelést kaptam, és sajnáltam volna kidobni).