r
Nosalty Logó

Vaníliás karamelltorta kávés piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SpocokKapitány
Vaníliás karamelltorta kávés piskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejkaramellához

A pudinghoz

A tejszínhabos krémhez

A karamelldíszhez

Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejkaramellához

A pudinghoz

A tejszínhabos krémhez

A karamelldíszhez

Összesen 4462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A tejkaramellához

A pudinghoz

A tejszínhabos krémhez

A karamelldíszhez

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tejkaramellához

A pudinghoz

A tejszínhabos krémhez

A karamelldíszhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Karamell:Először érdemes ezt elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni. A cukorból egy lábosban karamellt készítünk, majd egy sütőpapírra öntjük(érdemes picit olajsprével lefújni a papírt).
  2. Addig forgatjuk, míg szép vékonyan el nem terül, de tartjuka kör alakot. Hagyjuk kihűlni.
  3. Piskóta: A tojások sárgáját elválasztjuka fehérjétől két külön tálba. (A fehérjét célszerű egy nagy tálba tenni már most, amiben majd az egész tésztát össze lehet állítani.)
  4. A sárgájához tesszüka cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, maximum 1 mk fahéjatés 3 kanál lisztet, majd simára keverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  6. A sárgájából készült keveréket óvatosan hozzáforgatjuka fehérjéhez. Nem kell teljesen elkeverni.
  7. A maradék 6 kanál lisztet beleszitáljuka tálba az eddigi keverékre, a sütőporral együtt, és így összeforgatjuk, vigyázva, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
  8. 20 cm átmérőjű, kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kihűtjük(érdemesóvatosan forgatni, hogy ne izzadjon be az alja). Ha kihűlt, 3 felé vágjuk.
  9. Krém: Elkészítjük a pudingot, a 2 dltejet felteszünkfőni, a fél rúd vanília kikapart magjával, ha felforrt, a pudingport a maradék fél dl tejjel és a cukorral elkeverjük, a tejbe öntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Miközben hűl, többször érdemes megkeverni, így elkerülhető, hogy a teteje bebőrösödjön.
  10. A tejkaramellához a cukrot és a tejszínt feltesszükfőni közepes lángon. Hagyjuk, hogy karamellizálódjon és besűrűsödjön, majd a pudinghoz keverjük. Hagyjukkihűlni (közben néhányszor érdemes megkeverni).
  11. Elkészítjüka tejszínhabot, és kb. a 3/4 részét szintén hozzákeverjüka pudingos krémhez (a többi a díszítéshez kell).
  12. Torta: A lapokat megtöltjüka krémmel, majd az oldalára és a tetejére is teszünk. A kihűlt karamellát rátesszük, majd a maradék tejszínhabbalzsákból kinyomva díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4934
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
SpocokKapitány 3 recept

A feladatom egy laktózmentes torta készítése volt, egy kedves édesanya születésnapjára. Tej- és vajkaramellát, valamint grillázst, mostanában tanultam meg készíteni, és nagyon megszerettem a házit. Gyorsan fellapoztam a Keresőben a fellelhető karamelltortákat a krémhez, majd ezekből merítve gyúrtam meg a receptet. (A piskóta teljesen saját.) Eredetileg tejszínhab nélkül képzeltem el a receptet, de nagy meglepetésemre kapható laktózmentes habtejszín, ami főzéshez is kiváló, így a bevásárlás közben picit változtattam a recepten, és nem csak a tejszínhab került így bele, de a karamellában is kicseréltem a tejet a tejszínre (főleg, mert elég nagy kiszerelést kaptam, és sajnáltam volna kidobni).

Hozzávalók

A piskótához

A tejkaramellához

A pudinghoz

A tejszínhabos krémhez

A karamelldíszhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...