r
Nosalty Logó

Vaníliás vagy kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rékanya
Vaníliás vagy kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7713.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    4989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 6674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen. A sót és a cukrot egy nagyobb keverőtálba tesszük, és a langyos tejet ráöntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kis keverés után ráöntjük az olajat. Állni hagyjuk 10 percig.
  2. Ha kezd habosodni az élesztős tej, beletesszük a lisztet, és jól összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, míg szép nagy nem lesz.
  3. Ha megkelt a tészta, 2 vagy 4 felé vesszük, attól függ, mekkora csigákat szeretnénk, majd téglalappá nyújtjuk az adott adagot.
  4. Felolvasztott margarinba vaníliás cukrot teszünk, megvárjuk, hogy kicsit visszadermedjen, majd rákenjük a kinyújtott tésztára. Feltekerjük, és kb. 1,5-2 cm-es darabokra szeljük. A kakaós változatot szintén megkenjük margarinnal, és rászitáljuk a kakaót és a porcukrot ízlés szerint, ki milyen kakaósan vagy édesen szereti.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk még kicsit kelni, majd előmelegített sütőben (villanytűzhely) kb. 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.
  6. Az 1 dl tejet a kenéshez felmelegítjük, beleteszünk 1 cs vaníliás cukrot, és mikor a csigák már 1-2 perce bent vannak a sütőben, megkenjük őket vele, illetve kivétel előtt 1-2 perccel szintén kapnak egy kis tejes kenegetést.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7729
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

Ha valaki szereti a különlegességet, akkor igazi vanília belsejét is tehet bele. Illetve, ha valaki szereti a mazsolát, akkor azzal is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rékanya 2 recept

A recept tésztáját sajtos kifli gyártásához használtam, majd kiderült, hogy a kislányom tej- és tojásérzékeny, és eléggé le van redukálva, hogy milyen édességet ehet. Kicsit átalakítva ez a receptet született meg, ez az édes változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...