Vaníliás-gyümölcsös habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
habcsóklapok
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
50g porcukor194 kcal
piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
63g tej35 kcal
-
19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
43 kcal
-
19g eper6 kcal
díszítés
-
13g habtejszín37 kcal
-
18 kcal
-
6g eper2 kcal
Összesen
572
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
habcsóklapok
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
400g porcukor1548 kcal
piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
343 kcal
-
150g eper45 kcal
díszítés
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g piskótatallér140 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
4562
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
habcsóklapok
-
7.6g tojásfehérje4 kcal
-
19g porcukor74 kcal
piskóta
-
5.2g tojás7 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
4.3g vaníliás pudingpor16 kcal
-
7.1g eper2 kcal
díszítés
-
4.8g habtejszín14 kcal
-
1.9g piskótatallér7 kcal
-
2.4g eper1 kcal
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.6 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
572
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2934.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 850 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749.1 g
-
Cukor 603 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 633.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 323 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 1011 mg
-
Retinol - A vitamin: 1274 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1424 micro
Összesen
4562
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
habcsóklapok
-
40 dkg porcukor
piskóta
-
2 db tojás
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
krém
-
4 db tojássárgája
-
8 dkg cukor
-
5 dl tej
-
4 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 tasak vaníliás pudingpor
díszítés
-
1 dl habtejszín
-
8 db piskótatallér
Elkészítés
habcsóklapok
- A habcsóklapokhoz szükséges tojásfehérjét félkeményre verjük, majd lassan elkezdjük hozzádolgozni a leszitált porcukrot. Minden kanálnyi porcukorral szép simára dolgozzuk. Addig verjük, míg szép fényes nem lesz, és a mixer botját kihúzva a hab megtartja az alakját.
- Két kb. 24 cm-es tortaforma olajjal megkent aljára egy-egy lapot kenünk belőle. Az egyikhez kissé több habra lesz szükségünk, mivel ennek a szélein a habzsákból kb. 2 ujjnyi széles karimát húzunk.
- A díszítésre szánt piskótatallérokra vékony csővel habot nyomunk, és a lapokkal együtt előmelegített sütőben 100 fokon 50 perc alatt szárítva megsütjük (a tallérokat hamarabb ki kell venni). Nem érdemes magasabb fokon sütni, mert megbarnul.
piskóta
- Míg a habcsóklapok sülnek, a piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét keményre verjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül pedig fakanállal óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport.
- 24 cm-es tortaformában megsütjük.
krém
- A krémhez a tojássárgáját elkavarjuk a pudingporral, a liszttel, a vaníliás cukorral meg a cukorral, csomómentesre dolgozzuk a tejjel, és megfőzzük, kavargatva langyosra hűtjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A krémet és a tejszínhabot is kettéosztjuk. Az egyik rész krémet összedolgozzuk a fele tejszínhabbal, és rákenjük a piskótára. Erre tesszük a vékonyabbik habcsóklapot.
- A megmaradt krémet összekeverjük a jól lecsepegtetett gyümölccsel és a maradék tejszínhabbal, majd a habcsóklapra kenjük, és ráhelyezzük a második habcsóklapot.
- Egy órát a hűtőben tartjuk.
díszítés
- A tetejét a felvert tejszínnel, a piskótatallérokkal és gyümölccsel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1507
- Feltöltés dátuma: 2014. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyultanti
100 recept
Húsvétra gondoltam ki ezt a receptet, mert annyira jól nézett ki egy újságban. Elég időigényes, így legközelebb inkább olyankor készítem, ha nagyon ráérek, de vitathatatlanul jól néz ki és finom!