Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
375
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
86 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g nádcukor57 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g alma94 kcal
-
490g szilva212 kcal
Összesen
750
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
13.9g főzőtejszín18 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
34.8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g nádcukor4 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
13.9g alma7 kcal
-
34.1g szilva15 kcal
Összesen
53
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 609.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
375
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 796.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.3 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1218.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 968 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
750
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
200 ml főzőtejszín
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl víz
-
1 kávéskanál fahéj
-
1.5 ek nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 közepes db szilva
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel,a nádcukorral,a fahéjjal, és felforraljuk. (Én olyan méretű almákat vágtam, hogy szépen meg is puhult, és a szilva héja pedig nagyon szépen megszínezte a vizet.)
- A tejszínt, a fél csomag vaníliapudingot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd forráskor a leveshez adjuk. Addig kevergetjük, amíg a puding elkezd dermedni. (Ízlés szerint adható még hozzá cukor, stb. Vagy akár édesítővel is készíthető.)
- Miután elkészült, lehűtjük, itt még néha kevergessük meg. Majd ha teljesen lehűlt, tálalhatjuk is. Díszítésnek félbevágott szilvát rakjunk rá. (Én szívemszerint pár szem ribizlit és mentalevelet is raktam volna, de sajnos nem volt itthon.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 990
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 99574
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami hideg málnás-ribizlis levest szerettem volna csinálni, de sem málnát, sem ribizlit nem kaptam már... De volt szilva, ezért összehoztam ezt. :) :) :)