Vaníliás-epres torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
57 kcal
-
13 kcal
-
25g eper8 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
-
83g tej47 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A díszítéshez
-
3g zselatin11 kcal
-
33g eper10 kcal
-
33g babapiskóta125 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
8g szörp25 kcal
-
5g porcukor19 kcal
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g eper45 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
20g zselatin67 kcal
-
200g eper60 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g szörp152 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
5092
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
14.4g tojás18 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A krémhez
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
6.6g eper2 kcal
-
4.4g eperlekvár12 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
4.4g vaj31 kcal
-
4.4g mandulapehely26 kcal
-
8.7g habtejszín26 kcal
A díszítéshez
-
0.9g zselatin3 kcal
-
8.7g eper3 kcal
-
8.7g babapiskóta33 kcal
-
1.7g tojásfehérje1 kcal
-
2.2g szörp7 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.2 g
Zsír
-
Összesen 241.1 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4282.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1272 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 1029 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.8 g
-
Cukor 328 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 752.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1710 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 998 mg
-
Retinol - A vitamin: 1684 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
5092
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg eper
-
5 ek eperlekvár
-
0.5 l tej
-
10 dkg vaj
-
100 g mandulapehely
-
2 dl habtejszín
A díszítéshez
-
20 dkg eper
-
200 g babapiskóta
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kerek piskótát sütünk.
- Miközben sül, elkészítjük a krémet. Most zacskós pudinporból készült nálam a krém, de természetesen készíthetjük magunk is. A 2 csomag port fél liter tejben felfőzzük. Így egy igen sűrű, kemény krémet kapunk. Folyamatosan kevergetjük, és kihűtjük.
- Mikor már langyos, az olvasztott vajat folyamatosan robotgéppel keverve hozzáadjuk, utána jöhet a tejszín bele, ezt kis adagokban adjuk hozzá és a robotgéppel jól kidolgozzuk. Így egy krémes, lágy krémet kapunk.
- Ha kihűl a piskóta, kettőbe vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük az eperlevárral, erre jön a krém kb. 1/3-a, a szeletelt mandula, ill. az eper, amit kis kockákra vágtunk. Majd a másik tortalappal beborítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
- A babapiskótás díszhez a tojásfehérjéből és a porcukorból szép, fényes cukormázat készítünk. A színeket mindenki maga variálhatja. (Én ételfesték helyett málnaszörpöt használtam.)
- A cukormázat egy lapos tányérba öntjük, és ebben mártogatjuk meg a piskóták egyik oldalát. Kb 10-15 percig a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
- Ha megkötött a cukormáz, körberakjuk vele a torta oldalát. Majd a díszítéshez szánt epret pici kockára vágjuk, és elosztjuk a torta tetején.
- A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és a torta közepétől kifelé haladva elosztjuk. (Én élő virággal, rózsával és szalaggal díszítettem.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 15456
- Feltöltés dátuma: 2012. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyucikám szülinapjára készült. Mivel éppen a májusi eperszezon tombolt, mindenképp valami epres finomságot szerettem volna... ez lett belőle.. :)