r
Nosalty Logó

Vaníliás-epres torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vaníliás-epres torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

847
Kalória
21.2g
Fehérje
100.6g
Szénhidrátok
40.2g
Zsír
125.4g
Víz
252.9g
Koleszterin
4.1g
Rost
54.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    752.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 5092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kerek piskótát sütünk.
  2. Miközben sül, elkészítjük a krémet. Most zacskós pudinporból készült nálam a krém, de természetesen készíthetjük magunk is. A 2 csomag port fél liter tejben felfőzzük. Így egy igen sűrű, kemény krémet kapunk. Folyamatosan kevergetjük, és kihűtjük.
  3. Mikor már langyos, az olvasztott vajat folyamatosan robotgéppel keverve hozzáadjuk, utána jöhet a tejszín bele, ezt kis adagokban adjuk hozzá és a robotgéppel jól kidolgozzuk. Így egy krémes, lágy krémet kapunk.
  4. Ha kihűl a piskóta, kettőbe vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük az eperlevárral, erre jön a krém kb. 1/3-a, a szeletelt mandula, ill. az eper, amit kis kockákra vágtunk. Majd a másik tortalappal beborítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  5. A babapiskótás díszhez a tojásfehérjéből és a porcukorból szép, fényes cukormázat készítünk. A színeket mindenki maga variálhatja. (Én ételfesték helyett málnaszörpöt használtam.)
  6. A cukormázat egy lapos tányérba öntjük, és ebben mártogatjuk meg a piskóták egyik oldalát. Kb 10-15 percig a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  7. Ha megkötött a cukormáz, körberakjuk vele a torta oldalát. Majd a díszítéshez szánt epret pici kockára vágjuk, és elosztjuk a torta tetején.
  8. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és a torta közepétől kifelé haladva elosztjuk. (Én élő virággal, rózsával és szalaggal díszítettem.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyucikám szülinapjára készült. Mivel éppen a májusi eperszezon tombolt, mindenképp valami epres finomságot szerettem volna... ez lett belőle.. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!