r
Nosalty Logó

Vaníliás-epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás-epres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 5092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kerek piskótát sütünk.
  2. Miközben sül, elkészítjük a krémet. Most zacskós pudinporból készült nálam a krém, de természetesen készíthetjük magunk is. A 2 csomag port fél liter tejben felfőzzük. Így egy igen sűrű, kemény krémet kapunk. Folyamatosan kevergetjük, és kihűtjük.
  3. Mikor már langyos, az olvasztott vajat folyamatosan robotgéppel keverve hozzáadjuk, utána jöhet a tejszín bele, ezt kis adagokban adjuk hozzá és a robotgéppel jól kidolgozzuk. Így egy krémes, lágy krémet kapunk.
  4. Ha kihűl a piskóta, kettőbe vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük az eperlevárral, erre jön a krém kb. 1/3-a, a szeletelt mandula, ill. az eper, amit kis kockákra vágtunk. Majd a másik tortalappal beborítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  5. A babapiskótás díszhez a tojásfehérjéből és a porcukorból szép, fényes cukormázat készítünk. A színeket mindenki maga variálhatja. (Én ételfesték helyett málnaszörpöt használtam.)
  6. A cukormázat egy lapos tányérba öntjük, és ebben mártogatjuk meg a piskóták egyik oldalát. Kb 10-15 percig a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  7. Ha megkötött a cukormáz, körberakjuk vele a torta oldalát. Majd a díszítéshez szánt epret pici kockára vágjuk, és elosztjuk a torta tetején.
  8. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és a torta közepétől kifelé haladva elosztjuk. (Én élő virággal, rózsával és szalaggal díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 15424
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyucikám szülinapjára készült. Mivel éppen a májusi eperszezon tombolt, mindenképp valami epres finomságot szerettem volna... ez lett belőle.. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...