Vaníliás eper-narancs lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
302
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1205
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 210.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
302
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.9 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 842.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 534 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
1205
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
89
kcal
Elkészítés
- A megtisztított, apróra vágott epret és narancsot egy lábasba tesszük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat is. (Én állni hagytam, hogy jól átjárják az ízek, de szerintem nem feltétlenül muszáj.) Anélkül is kellemesen vaníliás lesz.
- Hozzáadjuk a cukrot is (és a dzsemfixet), majd közepes lángon elkezdjük főzni. Ha már rotyog, folyamatosan kevergetjük még kb 10 percig, majd elzárjuk a gázt. Ha úgy kívánjuk, botmixerrel átturmixoljuk (persze ne felejtsük el kivenni a vanília rudakat), de ha darabosan szeretjük, akkor így hagyjuk.
- Üvegekbe töltjük, majd azon melegében 5 percre fejtetőre fordítjuk. Alaposan bebugyoláljuk, majd így hagyjuk lassan kihűlni.
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7724
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
2 napsugaras gyümölcs nagyszerű násza üvegbe zárva :)