r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokis krém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Vaníliás-csokis krém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 1703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2604.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 123 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A csokis krémhez

  1. A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük.
  2. Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.
  3. A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.
  4. Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még megszórhatunk kakaóporral.
  5. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1303
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 160778
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

A rum elmaradhat, sőt, akár a babapiskóta is elmaradhat vagy édes kétszersülttel helyettesíthető. Ha nem akarjuk vendégekkel megosztani, akár egy nagyobb jénaiba is tehetjük poharak helyett, és mindenki abból kanalazhat magának a saját tányérjára, amennyit akar. Búzaliszt helyett kukoricaliszttel vagy étkezési keményítővel is sűríthetjük. Sűrűségét ízlésünk szerint változtathatjuk. Ha szeretjük, ha egy kicsit folyósabb, ne púpozzuk meg annyira a lisztet az evőkanálon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez tulajdonképpen egy házilag készített puding. Egyszerű megfőzni, semmi különleges hozzávalót nem kíván, gyorsan kész van, hamar lehűl, nagyon finom, roppant mutatós, és még nem is drága. Egy tipikus "nasit, de gyorsan" édesség.

Hozzávalók

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...