Vaníliakrémes csiga
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csigatészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
-
42g tej23 kcal
Vaníliakrém
-
50g tej28 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
6 kcal
-
17g mazsola50 kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csigatészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
1g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g tej140 kcal
Vaníliakrém
-
300g tej168 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g mazsola299 kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csigatészta
-
32.8g finomliszt119 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
16.4g tej9 kcal
Vaníliakrém
-
19.7g tej11 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.6g mazsola20 kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3470.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1204 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.2 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 870 mg
-
Retinol - A vitamin: 1048 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1239 micro
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Csigatészta
- Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- A liszt közepébe fészket készítünk, mehet bele a só, cukor, két tojás, vanília, majd az élesztős tej. Jól összedolgozzuk, végül az olvasztott vajjal is kidolgozzuk.
- A tésztát félretesszük kelni, meleg helyen max. egy óra alatt duplájára kel.
- Ha megkelt, 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle (kétfelé osztottam a tésztát, két téglalap lett).
Vaníliakrém
- Feltesszük a tejet melegedni.
- A meleg tejben feloldjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vaníliát.
- Óvatosan, kis lángon, sűrűn kevergetve hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül a lisztet, és sűrűre főzzük.
- Ha szobahőmérsékletűre hűlt a krém, rákenjük a tésztára, megszórjuk a mazsolával, és feltekerjük. A tekercse(ke)t 1-2 cm vastagra szeljük, sütőpapíros tepsin 180 fokon megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20*20
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3193
- Feltöltés dátuma: 2014. május 22.
Ajánló
Reggelire forró kakaóval, desszertként, uzsonnaként is fogyasztható. Tipp: a 9 hónapos örökmozgó kislányom mellett nehéz kivitelezni a sütést, ezért már jó ideje úgy készítem a kelt tésztákat, hogy péntek este tésztadagasztás, majd miután elaludt, nyújtom-formázom-betöltöm-tepsire rakom, majd tepsistől be a hűtőbe, és másnap reggel, mielőtt még a kis copfos felkel, csak lekenem tojással a tésztákat (már amelyiket kell), és huss be a sütőbe. Mire felkel a család, kész a forró, finom, friss reggeli pékáru:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Az egyik kedvenc fűszerem a vanília. Régóta szerettem volna készíteni egy olyan péksüteményt, amelynek a krémjébe főzhetem:) A krém készítésénél a liszt-tojássárgája arány/mennyiség a sűrűség közös nevezője, én most jó "kemény" krémet készítettem, ha valaki lágyabban szereti, elég lesz két kanál liszt és két tojássárgája. Mazsolát is tettem bele, de helyettesíthető bármilyen aszalt gyümölccsel, csokidarabkával, vagy akár el is hagyható.