r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Vaníliakrémes csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csigatészta

Vaníliakrém

Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csigatészta

Vaníliakrém

Összesen 3804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csigatészta

Vaníliakrém

Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3470.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 3804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Csigatészta

Vaníliakrém

Elkészítés

Csigatészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe fészket készítünk, mehet bele a só, cukor, két tojás, vanília, majd az élesztős tej. Jól összedolgozzuk, végül az olvasztott vajjal is kidolgozzuk.
  3. A tésztát félretesszük kelni, meleg helyen max. egy óra alatt duplájára kel.
  4. Ha megkelt, 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle (kétfelé osztottam a tésztát, két téglalap lett).

Vaníliakrém

  1. Feltesszük a tejet melegedni.
  2. A meleg tejben feloldjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Óvatosan, kis lángon, sűrűn kevergetve hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül a lisztet, és sűrűre főzzük.
  4. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a krém, rákenjük a tésztára, megszórjuk a mazsolával, és feltekerjük. A tekercse(ke)t 1-2 cm vastagra szeljük, sütőpapíros tepsin 180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3193
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Ajánló

Reggelire forró kakaóval, desszertként, uzsonnaként is fogyasztható. Tipp: a 9 hónapos örökmozgó kislányom mellett nehéz kivitelezni a sütést, ezért már jó ideje úgy készítem a kelt tésztákat, hogy péntek este tésztadagasztás, majd miután elaludt, nyújtom-formázom-betöltöm-tepsire rakom, majd tepsistől be a hűtőbe, és másnap reggel, mielőtt még a kis copfos felkel, csak lekenem tojással a tésztákat (már amelyiket kell), és huss be a sütőbe. Mire felkel a család, kész a  forró, finom, friss reggeli pékáru:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes csiga
Giovanna 46 recept

Az egyik kedvenc fűszerem a vanília. Régóta szerettem volna készíteni egy olyan péksüteményt, amelynek a krémjébe főzhetem:) A krém készítésénél a liszt-tojássárgája arány/mennyiség a sűrűség közös nevezője, én most jó "kemény" krémet készítettem, ha valaki lágyabban szereti, elég lesz két kanál liszt és két tojássárgája. Mazsolát is tettem bele, de helyettesíthető bármilyen aszalt gyümölccsel, csokidarabkával, vagy akár el is hagyható.

Hozzávalók

Csigatészta

Vaníliakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...