r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Giovanna
Vaníliakrémes csiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csigatészta

Vaníliakrém

632
Kalória
16.5g
Fehérje
93.9g
Szénhidrátok
20.5g
Zsír
36.2g
Víz
204.3g
Koleszterin
3.5g
Rost
23.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csigatészta

Vaníliakrém

Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csigatészta

Vaníliakrém

Összesen 3804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csigatészta

Vaníliakrém

Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3470.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 3804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Csigatészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe fészket készítünk, mehet bele a só, cukor, két tojás, vanília, majd az élesztős tej. Jól összedolgozzuk, végül az olvasztott vajjal is kidolgozzuk.
  3. A tésztát félretesszük kelni, meleg helyen max. egy óra alatt duplájára kel.
  4. Ha megkelt, 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle (kétfelé osztottam a tésztát, két téglalap lett).

Vaníliakrém

  1. Feltesszük a tejet melegedni.
  2. A meleg tejben feloldjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vaníliát.
  3. Óvatosan, kis lángon, sűrűn kevergetve hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül a lisztet, és sűrűre főzzük.
  4. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a krém, rákenjük a tésztára, megszórjuk a mazsolával, és feltekerjük. A tekercse(ke)t 1-2 cm vastagra szeljük, sütőpapíros tepsin 180 fokon megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*20

Az egyik kedvenc fűszerem a vanília. Régóta szerettem volna készíteni egy olyan péksüteményt, amelynek a krémjébe főzhetem:) A krém készítésénél a liszt-tojássárgája arány/mennyiség a sűrűség közös nevezője, én most jó "kemény" krémet készítettem, ha valaki lágyabban szereti, elég lesz két kanál liszt és két tojássárgája. Mazsolát is tettem bele, de helyettesíthető bármilyen aszalt gyümölccsel, csokidarabkával, vagy akár el is hagyható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!