r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-almás piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flora1205
Vaníliakrémes-almás piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Összesen 3361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5384.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 3361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Elkészítés

piskóta

  1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként beledolgozzuk a cukrot is. A tojássárgát a langyos vízzel kikeverjük, apránként a tojáshabba keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit kivajazunk vagy sütőmargarinnal kikenjük, kilisztezzük, a piskótamasszát egyenletesen elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon) 20-22 perc alatt megsütjük.
  3. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasban, az olvasztott vajon vagy sütőmargarinon, kis lángon lefedve 8-10 perc alatt megpároljuk. A vége felé a fedelét leemeljük, a mézzel és a citromlével ízesítjük, és hagyjuk, hogy a leve elpárologjon. A tűzről levesszük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A vaníliakrémhez a pudingport a tejszínnel és a cukorral simára keverjük. A tejet felforraljuk, az előzőeket beleöntjük, habverővel szorgalmasan keverve sűrű krémmé főzzük.
  5. Azonnal nekilátunk a sütemény összeállításának, mert a vaníliakrém csak melegen kenhető. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a vaníliakrémmel mindkettőt megkenjük. A párolt almát az egyik krémes piskótán elkenjük, majd a másik piskótát a krémes oldalával lefelé ráborítjuk. Egy kicsit lenyomkodjuk, majd 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy szeletelni lehessen.
  6. Tálalás előtt a tetejére porcukrot szórunk, és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8448
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes-almás piskótakocka
Flora1205 15 recept

A családom kedvenc almás sütije! Imádják, hogy puding is van az almán!

Hozzávalók

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...