Vaníliahabos madártej Kittitől
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3540.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1854 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.7 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 189.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Kettéválasztjuk a tojásokat.
- A fehérjét összekeverjük a vaníliával, és robotgép segítségével keményre verjük.
- A sárgájába mehet a cukor és a fahéj, citromhéj, ezeket is alaposan összedolgozzuk.
- Közben a tűzre már korábban feltett tej lassan gyöngyözni kezd, semmiképp se várjuk meg, míg felforr. Evőkanállal szaggassuk bele a vaníliától illatos tojásfehérje darabokat, főzzük meg őket. Nem kell túl nagyokat szaggatnunk a habból, a meleg tejben ugyanis még valamivel nagyobbra dagadnak. Óvatosan fordítsuk meg a habokat, s ha úgy látjuk, a tojásfelhők készre főttek, vigyázva helyezzük őket egy tálalótálba.
- Ha az összes tojásfehérjét megfőztük, vegyük lejjebb a lángot a tej alatt. A tojássárgáját egy merőkanálnyi forró tejjel vegyítsük el, és óvatosan, fokozatosan adagoljuk hozzá a fazékban lévő tejhez. Rottyantsuk össze még egyszer az egészet, kissé sűrű, krémes finomságot kell kapjunk végeredményül. Hűtsük le, langyosan már fogyasztható, de hidegen az igazi!
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9686
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Ajánló
Mindenképpen bio citromot javasolok használni hozzá, a citrusfélék egyébként erősen vegyszerezettek, nem ajánlatos a héjukat ételbe reszelni, még átmosás után sem!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mint nagyon sokunknak, nekem is vasárnap készített általában anyukám madártejet, hogy aztán munkája gyümölcsét két jól irányzott mozdulattal tönkretegyem - pillanatok alatt törtem össze a gondosan kifőzött habokat. A harag nem tartott sokáig, mert "anya, ez így is, úgy is finom" - típusú bókokkal hamar rendeztem a helyzetet, és korrigáltam a vandalizmust. Arra viszont emlékszem, hogy már kiskoromban is egészen bizarrnak tartottam, hogy madártejnek neveznek el egy édességet. Mostanra viszont már magam is elkészítem, annyi különbséggel, hogy a fehérjébe kaparom bele a vaníliát, csak hogy ne legyen olyan egyhangúan fehér.:)