r
Nosalty Logó

Vaníliahabos madártej Kittitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Vaníliahabos madártej Kittitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1406 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 352 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 1406 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjét összekeverjük a vaníliával, és robotgép segítségével keményre verjük.
  3. A sárgájába mehet a cukor és a fahéj, citromhéj, ezeket is alaposan összedolgozzuk.
  4. Közben a tűzre már korábban feltett tej lassan gyöngyözni kezd, semmiképp se várjuk meg, míg felforr. Evőkanállal szaggassuk bele a vaníliától illatos tojásfehérje darabokat, főzzük meg őket. Nem kell túl nagyokat szaggatnunk a habból, a meleg tejben ugyanis még valamivel nagyobbra dagadnak. Óvatosan fordítsuk meg a habokat, s ha úgy látjuk, a tojásfelhők készre főttek, vigyázva helyezzük őket egy tálalótálba.
  5. Ha az összes tojásfehérjét megfőztük, vegyük lejjebb a lángot a tej alatt. A tojássárgáját egy merőkanálnyi forró tejjel vegyítsük el, és óvatosan, fokozatosan adagoljuk hozzá a fazékban lévő tejhez. Rottyantsuk össze még egyszer az egészet, kissé sűrű, krémes finomságot kell kapjunk végeredményül. Hűtsük le, langyosan már fogyasztható, de hidegen az igazi!
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9682
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Ajánló

Mindenképpen bio citromot javasolok használni hozzá, a citrusfélék egyébként erősen vegyszerezettek, nem ajánlatos a héjukat ételbe reszelni, még átmosás után sem!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Mint nagyon sokunknak, nekem is vasárnap készített általában anyukám madártejet, hogy aztán munkája gyümölcsét két jól irányzott mozdulattal tönkretegyem - pillanatok alatt törtem össze a gondosan kifőzött habokat. A harag nem tartott sokáig, mert "anya, ez így is, úgy is finom" - típusú bókokkal hamar rendeztem a helyzetet, és korrigáltam a vandalizmust. Arra viszont emlékszem, hogy már kiskoromban is egészen bizarrnak tartottam, hogy madártejnek neveznek el egy édességet. Mostanra  viszont már magam is elkészítem, annyi különbséggel, hogy a fehérjébe kaparom bele a vaníliát, csak hogy ne legyen olyan egyhangúan fehér.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...