r
Nosalty Logó

Változatok sárgadinnyelevesre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Változatok sárgadinnyelevesre
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez (a képen balra)

A tejszínes sárgadinnyeleveshez (a képen jobbra)

Összesen 703 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez (a képen balra)

A tejszínes sárgadinnyeleveshez (a képen jobbra)

Összesen 2804 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez (a képen balra)

A tejszínes sárgadinnyeleveshez (a képen jobbra)

Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    752 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5197 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 703 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    3008.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    20788 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 2804 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez (a képen balra)

A tejszínes sárgadinnyeleveshez (a képen jobbra)

Elkészítés

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

  1. A fűszeres sárgadinnyeleveshez hosszában félbevágjuk a dinnyét, eltávolítjuk a magját, héjastól fölszeleteljük. Levágjuk a héjról a dinnyehúst, és felkockázzuk.
  2. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a hosszában félbevágott vaníliarudat a kikapart magjával együtt, valamint a felkarikázott citromot, és az egészet elkeverjük. 5-6 perc párolás után felöntjük vízzel, majd 20 percig főzzük.
  3. A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez turmixoljuk a hideg fűszeres sárgadinnyelevest.
  4. Beletesszük a joghurtot, a mentaleveleket, a mézet, és ismét addig turmixoljuk, amíg krémes állagú levest nem kapunk.
  5. A tejszínes sárgadinnyeleveshez a fűszeres sárgadinnyelevesből a főzés utolsó perceiben kiveszünk 4-5 evőkanálnyi dinnyekockát.
  6. 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a tejszínt, és a leveshez öntjük.
  7. Miután a leves besűrűsödött, levesszük a tűzről, kihűtjük, majd turmixoljuk.
  8. Jól behűtve, sárgadinnyekockával és pirított mandulaforgáccsal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15940
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Ajánló

A leveseket jól behűtve fogyasszuk. A hozzáadott cukor mennyisége változhat a dinnye édességétől függően. Tovább ízesíthető az alapleves ánizsvirággal, kardamommal, szegfűszeggel stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgadinnyéből finom hűsítő  leveseket készíthetünk. Az egyszerű fűszeres sárgadinnye alaplevest tejszínnel, joghurttal és különféle fűszerekkel ízesítve változatos leveseket kapunk.

Hozzávalók

A fűszeres sárgadinnyeleveshez (a képen elöl)

A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez (a képen balra)

A tejszínes sárgadinnyeleveshez (a képen jobbra)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...