r
Nosalty Logó

Vakondtúrás torta

5,0

3 ÉRTÉKELÉS146 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szintia
Vakondtúrás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

1037
Kalória
16.7g
Fehérje
86.3g
Szénhidrátok
73.8g
Zsír
192.2g
Víz
365.4g
Koleszterin
7.7g
Rost
48.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    295.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2607 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    768.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és belecsurgatjuk az olajat. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk. A tésztát a formába öntjük.
  3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
  5. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a csokilencsét vagy a tortadarát.
  6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk azokat.
  7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk.
  8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Honey lányom 3. születésnapjára készítettem, nagyon örült neki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!