Vajban sült koktélrák
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 47% Zsír
Összesen
194
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 47% Zsír
Összesen
1163
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
194
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 122.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 113.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1080 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 1061 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1163
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
443
kcal
Elkészítés
- Elsőként a vajat „megtisztítjuk” a következő módon: darabokra vágjuk és lábasba téve, kis lángon elkezdjük melegíteni. A hő hatására a tej elválik a zsírtól, így le tudjuk fölözni a habot. A tisztított vajat nagyon apró lyukú szűrőn keresztül egy kis tálba szűrjük. (Azért fontos ez a lépés, mert a tisztított vaj jobban bírja a magas hőmérsékletet.)
- A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra, légkeverésen. A fokhagymát megpucoljuk és belezúzzuk a vajba. A megmosott rákokat 12 kis porcelán gyűszűbe elosztjuk (kb. 3-4 koktélrák jut egybe) és rákanalazzuk a fokhagymás-vajat. Mehet is a sütőbe 5-6 percre. A sütőből kivéve azonnal kínáljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 49659
- Feltöltés dátuma: 2008. március 19.
Ajánló
@{Rozsos kenyér}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Egy utazás alkalmával, egy elbűvölő kis étteremben vacsorázva választottuk előételnek a fokhagymás vajban sült koktélrákokat. Kis hegyes villák segítségével ettük ki a gyűszűkből a rákocskákat, a vajat pedig házi készítésű bagettel tunkoltuk ki. Nosztalgia gyanánt itthon is többször reprodukáltuk már, miután beszereztünk hozzá mindent: a kis gyűszűket és a hegyes villákat. Mit mondjak, nem egy diétás előétel, de egyszer-egyszer belefér…