Vajas tallér rizslisztből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
586
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3514
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
586
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 165.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3217.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 936 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.4 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 193.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1707 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 1615 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1098 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
3514
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat egy villa segítségével jól kikeverjük.
- Egy tálba helyezzük a lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a margarint, jól összegyúrjuk (használhatjuk a kézi mixer tésztakeverőjét), amíg egy sűrű masszát nem kapunk (nem baj, ha darabos, a lényeg, hogy kézzel formázható legyen).
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előmelegítjük a sütőt.
- Egy kanál segítségével adagoljuk a tésztát, kezünkkel kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel lelapítjuk, így helyezzük a a papírral bélelt tepsire. így járunk el, amíg a massza el nem fogy.
- A tetejét megszórjuk a cukorral, mehet is az előmelegített sütőbe.
- Ha kész, kivesszük a sütőből, a tepsin hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6979
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Ajánló
Fontos, hogy a masszához NE adjunk se tejet, se vizet, az egyedüli folyékony alapanyag a tojás kell hogy legyen. Kitűnő teához, kávéhoz. Ebből az adagból kb. 45 bd lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Egy olasz receptes magazinban akadtam erre a receptre.