r
Nosalty Logó

Vajas tallér rizslisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Vajas tallér rizslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1098 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy villa segítségével jól kikeverjük.
  2. Egy tálba helyezzük a lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a margarint, jól összegyúrjuk (használhatjuk a kézi mixer tésztakeverőjét), amíg egy sűrű masszát nem kapunk (nem baj, ha darabos, a lényeg, hogy kézzel formázható legyen).
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy kanál segítségével adagoljuk a tésztát, kezünkkel kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel lelapítjuk, így helyezzük a a papírral bélelt tepsire. így járunk el, amíg a massza el nem fogy.
  7. A tetejét megszórjuk a cukorral, mehet is az előmelegített sütőbe.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből, a tepsin hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6979
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Fontos, hogy a masszához NE adjunk se tejet, se vizet, az egyedüli folyékony alapanyag a tojás kell hogy legyen. Kitűnő teához, kávéhoz. Ebből az adagból kb. 45 bd lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy olasz receptes magazinban akadtam erre a receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...