r
Nosalty Logó

Vajas puding kalácsból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dokinéni
Vajas puding kalácsból
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1044
Kalória
23.9g
Fehérje
115.2g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
109.5g
Víz
299.9g
Koleszterin
4.9g
Rost
50.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1044 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4584.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 4170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítés: Előveszünk egy közepes jénait vagy kerámia sütőtálat, kivajazzuk. A kalácsot felszeleteljük. A felszeletelt darabokat mindkét oldalán megvajazzuk, és megkenjük egy kis lekvárral, rétegesen egymásra halmozzuk a tálban. A rétegek közé darált diót, vagy aszalt gyümölcsöket, vagy mazsolát szórunk, vagy akár mindet együtt.
  2. A tojásokat felütjük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot - a mennyiség ízlés kérdése (én 1 tojáshoz 1 ek kristálycukrot szoktam adni). Robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot.
  3. A kész öntetet lassan a rétegezett szeletekre öntjük (tapasztalataim szerint úgy lesz a legfinomabb, ha majdnem ellepi). A tetejét megszórjuk egy kevés kristálycukorral.
  4. A sütőtálat egy nagyobb méretű, vízzel félig telt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha a teteje már szépen megszínesedett, kivesszük a sütőből, picit hagyjuk meghűlni, és utána az állagától függően késsel felkockázva, vagy kanállal kiszaggatva tányérra tesszük.
  5. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a Facebookról ollóztam. Nekünk bejött. Kicsit szikkadt kalácsból a legfinomabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!