Vajas puding kalácsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dokinéni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
125g kalács459 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
88g tej49 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
13g dió82 kcal
-
30 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
Összesen
1044
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g kalács1835 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
350g tej196 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g dió327 kcal
-
120 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Összesen
4170
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
31.8g kalács117 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
14g tojás18 kcal
-
22.3g tej12 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g dió21 kcal
-
3.2g aszalt gyümölcsök8 kcal
-
6.4g lekvár/ dzsem18 kcal
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
1044
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 218.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4584.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1214 mg
-
Nátrium 1698 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.9 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 438.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 792 mg
-
Retinol - A vitamin: 1218 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1232 micro
Összesen
4170
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kalács
-
5 dkg vaj
-
4 db tojás
-
3.5 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg dió
-
5 dkg aszalt gyümölcsök
-
5 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
- Elkészítés: Előveszünk egy közepes jénait vagy kerámia sütőtálat, kivajazzuk. A kalácsot felszeleteljük. A felszeletelt darabokat mindkét oldalán megvajazzuk, és megkenjük egy kis lekvárral, rétegesen egymásra halmozzuk a tálban. A rétegek közé darált diót, vagy aszalt gyümölcsöket, vagy mazsolát szórunk, vagy akár mindet együtt.
- A tojásokat felütjük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot - a mennyiség ízlés kérdése (én 1 tojáshoz 1 ek kristálycukrot szoktam adni). Robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot.
- A kész öntetet lassan a rétegezett szeletekre öntjük (tapasztalataim szerint úgy lesz a legfinomabb, ha majdnem ellepi). A tetejét megszórjuk egy kevés kristálycukorral.
- A sütőtálat egy nagyobb méretű, vízzel félig telt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha a teteje már szépen megszínesedett, kivesszük a sütőből, picit hagyjuk meghűlni, és utána az állagától függően késsel felkockázva, vagy kanállal kiszaggatva tányérra tesszük.
- Porcukorral meghintve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 15161
- Feltöltés dátuma: 2012. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dokinéni
1 recept
Ezt a Facebookról ollóztam. Nekünk bejött. Kicsit szikkadt kalácsból a legfinomabb.