r
Nosalty Logó

Vajas puding kalácsból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dokinéni
Vajas puding kalácsból
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1044
Kalória
23.9g
Fehérje
115.2g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
109.5g
Víz
299.9g
Koleszterin
4.9g
Rost
50.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1044 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4584.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 4170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítés: Előveszünk egy közepes jénait vagy kerámia sütőtálat, kivajazzuk. A kalácsot felszeleteljük. A felszeletelt darabokat mindkét oldalán megvajazzuk, és megkenjük egy kis lekvárral, rétegesen egymásra halmozzuk a tálban. A rétegek közé darált diót, vagy aszalt gyümölcsöket, vagy mazsolát szórunk, vagy akár mindet együtt.
  2. A tojásokat felütjük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot - a mennyiség ízlés kérdése (én 1 tojáshoz 1 ek kristálycukrot szoktam adni). Robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot.
  3. A kész öntetet lassan a rétegezett szeletekre öntjük (tapasztalataim szerint úgy lesz a legfinomabb, ha majdnem ellepi). A tetejét megszórjuk egy kevés kristálycukorral.
  4. A sütőtálat egy nagyobb méretű, vízzel félig telt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha a teteje már szépen megszínesedett, kivesszük a sütőből, picit hagyjuk meghűlni, és utána az állagától függően késsel felkockázva, vagy kanállal kiszaggatva tányérra tesszük.
  5. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a Facebookról ollóztam. Nekünk bejött. Kicsit szikkadt kalácsból a legfinomabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!