r
Nosalty Logó

Vajas kifli főzve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Vajas kifli főzve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

557
Kalória
15.8g
Fehérje
83.4g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
48.7g
Víz
40.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
5.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5020.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 3343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. 2dl cukros, langyos tejen az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A kenyérsütő üstjébe először a megkelesztett élesztős tejet, majd a joghurtot, az olvasztott vajat, burgonyapelyhet, aszkorbinsavat, sikért, lisztet és sót beleszórjuk, 20 perc alatt megdagasztjuk, 1 órán át kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk, 12 részre, egyenként 10 dkg-osra szabjuk, háromszög formára kinyúltjuk, majd feltekerjük, kifli formára hajtjuk, a deszkán letakarva még fél órát kelesztjük.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt, és egy nagyobb lábasban vizet forralunk, amelybe 1 ek szódabikarbónát teszünk.
  5. Ha felforrt, a kiflik mindkét oldalát fél-fél percig főzzük benne (célszerű elsőként a tetejét beletenni, így a fordítás után nem kell többet forgatni, hanem könnyen átemelhetjük a sütőpapírral bélelt tepsibe).
  6. Szép pirosra sütjük. Rácson kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 1 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Régen terveztem ennek a péksüteménynek az elkészítését, de bárhol olvastam, hogy így is lehet kiflit sütni, erős kétségeim voltak felőle. Ma legyőztem a kétségeket és nem bántam meg. Igazán könnyed, légies, finom kiflik lettek belőlük. Bátran vágjon bele bárki, nem bonyolult.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!