Vajas alapkrém
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
17g vaj120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
17g tej9 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g tej112 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
28.4g vaj203 kcal
-
28.4g porcukor110 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
28.4g tej16 kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 171.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.6 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
5 dkg finomliszt
-
2 dl tej
Elkészítés
- A vajat felverjük, fokozatosan hozzáadjuk az átszitált porcukrot, és habosra keverjük az egészet, amíg szép világos színe lesz, és homogén krémes állagú.
- A tejben elkeverjük a tojást, majd a liszttel együtt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük a krémet. Majd hagyjuk kihűlni. (Nekem nem volt sok időm, úgyhogy hideg vizes fürdőbe tettem, ami csodákra képes.)
- A vajat a krémhez, folyamatos keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá, és utána is jól elkavarjuk.
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 58
- 7 napos nézettség: 208
- Össznézettség: 93103
- Feltöltés dátuma: 2015. október 05.
Ajánló
A krémet bármilyen ételízesítővel (citromlé, narancslé, kakaópor, rum, stb.), vagy ételfestékkel lehet ízesíteni/színezni, de nagyon fontos, hogy az állagából ne veszítsen semmit, mert akkor nem lesz jó. Óvatosan az extra hozzávalókkal!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
A barátomnak sütöttem születésnapi tortát (24 éveske már), amihez sürgősen szükségem volt valami vajas krémre, a két tortalap közé is, meg a fondant alá is. Rengeteg vajas krém receptet kipróbáltam már ez előtt is, és egyik rosszabb volt, mint a másik: vagy folyékony maradt még a hűtő után is, vagy csomós volt az egész, vagy össze sem állt soha a krém. Végre ezt a receptet megtaláltam, ami (még nekem is felfoghatatlan), de bevált! Egy kicsit macerásabb, mint csak pár hozzávalót összekeverni, mivel itt össze kell főzni az alapanyagokat, de az íze nem lesz olyan nagyon tömény vajas, de még mindig krémes maradt, és nagyon jól megy bele mindenféle ízesítő.