r
Nosalty Logó

Vajas alapkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Vajas alapkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 2571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felverjük, fokozatosan hozzáadjuk az átszitált porcukrot, és habosra keverjük az egészet, amíg szép világos színe lesz, és homogén krémes állagú.
  2. A tejben elkeverjük a tojást, majd a liszttel együtt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük a krémet. Majd hagyjuk kihűlni. (Nekem nem volt sok időm, úgyhogy hideg vizes fürdőbe tettem, ami csodákra képes.)
  3. A vajat a krémhez, folyamatos keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá, és utána is jól elkavarjuk.
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 208
  • Össznézettség: 93103
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 05.

Ajánló

A krémet bármilyen ételízesítővel (citromlé, narancslé, kakaópor, rum, stb.), vagy ételfestékkel lehet ízesíteni/színezni, de nagyon fontos, hogy az állagából ne veszítsen semmit, mert akkor nem lesz jó. Óvatosan az extra hozzávalókkal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátomnak sütöttem születésnapi tortát (24 éveske már), amihez sürgősen szükségem volt valami vajas krémre, a két tortalap közé is, meg a fondant alá is. Rengeteg vajas krém receptet kipróbáltam már ez előtt is, és egyik rosszabb volt, mint a másik: vagy folyékony maradt még a hűtő után is, vagy csomós volt az egész, vagy össze sem állt soha a krém. Végre ezt a receptet megtaláltam, ami (még nekem is felfoghatatlan), de bevált! Egy kicsit macerásabb, mint csak pár hozzávalót összekeverni, mivel itt össze kell főzni az alapanyagokat, de az íze nem lesz olyan nagyon tömény vajas, de még mindig krémes maradt, és nagyon jól megy bele mindenféle ízesítő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...