r
Nosalty Logó

Vadkovászos DNK kenyér jénaiban sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos DNK kenyér jénaiban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
vadkovászos
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 2073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elsőöthozzávalót egy nagyobb kelesztőtálban simára keverjük (sűrűbb nokedlitészta sűrűségűlegyen), és letakarvaa konyhapulton kelesztjük 12 órát. A kelesztéshezaktív vadkovász-t használunk.
  2. Kelesztés után gyengén olajozott felületen, olajos ujjakkalujjnyira lapogatjuk, és megszórjuk a magvakkal, majd 4 mozdulattalhajtogatjuk, mint a pogácsát.
  3. Meggömbölyítjük cipó formára, és sütőpapírral bélelt kelesztőtálbanújból pihentetjük 1-1,5 órát.
  4. Sütés előtt 40 perccel előmelegítjük a sütőt 230 fokra, fedeles jénai edénnyel.
  5. A pihentetés után bevagdaljuk a cipó tetejét, lespricceljük vízzel, majd a sütőpapírral együtt a forró jénai edénybe csúsztatjuk.
  6. Lefedve sütjük 30 percet, majd a tetőt levéve, a hőt 200 fokra csökkentve még kb. 20 percet.
  7. Ha kész, rögtön kivesszük a sütőből, megint lespricceljük vízzel, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 9034
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leglustább kenyerem; ez alkalommal a pár keverés és a kelesztés után a keverőtálban hajtogattam, majd a levegőben gömbölyítettem a tésztát. A sütőpapírral könnyen a forró jénaiba csúsztattam a pufi, levegős óriás-gombócot. Dolgos-lelkes Jani kovászom megint jól alakított; lyukacsos, ropogós lett a kenyér!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...