r
Nosalty Logó

Vadkovásszal, sörrel készült kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
emokeludanyi
Vadkovásszal, sörrel készült kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a 200 g kézmeleg sört összekeverjük és meleg helyen letakarva pihentetjük 1 órát.
  2. Hozzádagasztjuk az erős kovászunkat és pihentetjük 15 percet, majd készre dagasztjuk a langyos sörrel elkevert sóval és a dióval Ismét pihentetjük legalább 40 percet.
  3. Sziromhajtogatással lazítjuk, majd áttesszük egy enyhén kiolajozott tálba a hajtogatott résszel lefelé. Letakarva pihentetjük 30 percet.
  4. A hajtogatás pihentetés fázisát még kétszer megismételjük, ami után pihen ismét a tésztánk 1 órát.
  5. Lisztezett munkafelületre kiborítjuk, sziromhajtogatással, gömbölyítéssel megadjuk a cipó formát, majd pihentetjük ismét 30 percig.
  6. Igazítunk a formáján, lisztezett kerek szakajtóba tesszük, letakarjuk konyharuhával, és a hűtőben érleljük legalább 12 órán át. Kivesszük a hűtőből a tésztát.
  7. A sütőt előmelegítjük 250 fokra egy fedeles vaslábassal együtt. Sütőpapírra borítjuk a kenyértésztát a sima felével felfele, beletesszük a vaslábasba, pengével megvágjuk a közepét, lefedjük, és sütjük 15 percig.
  8. Visszavesszük a hőt 230 fokra, még sütjük 25 percig, majd levesszük a fedőt. Fedő nélkül sütjük 5-10 percig, míg a kenyér héja megpirul. Kiborítjuk rácsra és kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 209
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
emokeludanyi 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...