r
Nosalty Logó

Vadasmártás vegáknak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Vadasmártás vegáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1621 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2987 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    7428 micro
  • β-karotin
    17922 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1621 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    453 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát kockára, a répákat karikára vágjuk.
  2. Egy mélyebb fazékba tesszük a zöldségeket, a citromot (karikázva), a borsot,a kaprit, a babérlevelet.
  3. Felöntjük fele víz fele borral, úgy, hogy alaposan ellepje.
  4. Hozzáadjuk a levesport, és sózzuk, ha kell.
  5. Lefedve lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  6. Kiemeljük a babérleveleket és a citrom végét.
  7. A többit összeturmixoljuk.
  8. Karamellizáljuk a cukrot, vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a mustárt, az összeturmixolt levest.
  9. Összeforraljuk, kóstoljuk, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, újra forraljuk.
  10. Ha túl sűrű, még adunk hozzá vizet.
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20818
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

A mézet ne karamellizáljuk, ha cukor helyett mézet használunk. A lisztes habarás elmaradhat, ha valakinek a liszt/ tejföl tilos étrendi elem. Aki eheti, annak krumpligombócot ajánlok hozzá: úgy készül, mint a krumplinudli, csak gombócokat formálunk a tésztából, bő, sós vízben kifőzzük, és mangalicazsírban forgatjuk. Hús helyett sült/ grillezett gombafej vagy sült/ grillezett zeller- vagy padlizsánszelet jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadasmártás vegáknak
Harmathy Ildikó 313 recept

Maradt egy csomó krumpligombóc a vadasból, és vegetárius vendégeket vártunk. Meg hát böjtös idők vannak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...