r
Nosalty Logó

Úszó sziget

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsanamari
Úszó sziget
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

875
Kalória
23.4g
Fehérje
141.9g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
110.6g
Víz
450.1g
Koleszterin
2g
Rost
112.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4606.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2455 micro
Összesen 3497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótalapot két lapba vágjuk, az egyiket gazdagon, egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a másik lapot ráborítva összeragasztjuk. Az egészet egyforma kis kockákra felvágjuk.
  2. A tejből, a tojások sárgájából és 4 dkg cukorból sűrű madártejet főzünk. A kockákból egy nagyobb peremes tálban piramist építünk, soronként a madártejjel megöntözzük. Ezt célszerű egy nappal előbb elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.
  3. Másnap a tojások fehérjéből 16 dkg cukorral és 1 nagy ek baracklekvárral kemény habot verünk. A kemény habbal befedjük a piramist.
  4. A diót vagy mogyorót apróra vágjuk. 7 dkg cukrot megpirítunk, belekeverjük a diót, és az egészet olajozott alufóliára öntjük. Ha kihűlt, mozsárban vagy papír között durva zsemlemorzsa finomságúra törjük, ezzel gazdagon megszórjuk az "úszó szigetet".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc

Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet. Születésnapra készült az első, de finomsága és kiadóssága miatt maradt a repertoárban. Aki szereti, tehet a sorok közé rumban megáztatott mazsolát is, nálunk ez kimarad, mert nem szeretjük :).  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!