Ukrán borscs k3csk3 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
k3csk3
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g káposzta2 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
84g cékla24 kcal
-
17g póréhagyma4 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
33g alma16 kcal
-
17g fehérbab56 kcal
-
417g víz0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Összesen
175
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g káposzta10 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
502g cékla145 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g alma94 kcal
-
100g fehérbab333 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
1039
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g káposzta0 kcal
-
6.8g burgonya4 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
11.4g cékla3 kcal
-
2.3g póréhagyma1 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
4.5g alma2 kcal
-
2.3g fehérbab8 kcal
-
56.7g víz0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g tejföl1 kcal
Összesen
24
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 624.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 448 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
175
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2692.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 619 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 935 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3745.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 965 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2691 micro
-
β-karotin 7378 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 1357 micro
Összesen
1039
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 117 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először előkészítjük a zöldségeket: a vöröshagymát és káposztát nem túl kis darabokra felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk, és közepes kockákra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, zellert és céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a céklát mindenképp külön tálba), a póréhagymát vékony karikákra szeljük, a paradicsomot apróra szeljük, valamint az almát meghámozzuk, és kis szeletekre vágjuk. A fehérbabot külön kis lábasban megfőzzük, és félretesszük.
- A 2,5 liter vizet nagy lábasban felforraljuk. Ha lehetséges, használjunk húsleves alaplét, amit készíthetünk húsleveskockából is. Ha elkezd forrni, hozzáadjuk a vöröshagymát, répát, fehérrépát, zellert és póréhagymát, és 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a céklát a levével együtt.
- Ha minden megpuhult, beletesszük a burgonyát, káposztát, paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) és almát. Addig főzzük kis lángon, amíg a burgonya meg nem puhul - de ne főzzük túl! Ekkor ízesítsük sóval, borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ha nem rendes húsleves alapevet használtunk, egy teáskanál vajat még hozzáadhatunk.
- Tálalásnál minden adag tetejére tehetünk egy evőkanál tejfölt, ami nagyon jól illik a céklás ízvilághoz.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6415
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
k3csk3
12 recept
Lengyelországban ettem először ilyen levest, ahol nagyon népszerű fogás, és ukrán eredetűnek tulajdonítják, innen a neve. A lengyel párommal azóta is többször elkészítettük, kellemes fogás télen és nyáron is.