r
Nosalty Logó

Ukrán borscs k3csk3 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
k3csk3
Ukrán borscs k3csk3 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1039 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 175 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3745.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2691 micro
  • β-karotin
    7378 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 1039 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először előkészítjük a zöldségeket: a vöröshagymát és káposztát nem túl kis darabokra felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk, és közepes kockákra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, zellert és céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a céklát mindenképp külön tálba), a póréhagymát vékony karikákra szeljük, a paradicsomot apróra szeljük, valamint az almát meghámozzuk, és kis szeletekre vágjuk. A fehérbabot külön kis lábasban megfőzzük, és félretesszük.
  2. A 2,5 liter vizet nagy lábasban felforraljuk. Ha lehetséges, használjunk húsleves alaplét, amit készíthetünk húsleveskockából is. Ha elkezd forrni, hozzáadjuk a vöröshagymát, répát, fehérrépát, zellert és póréhagymát, és 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a céklát a levével együtt.
  3. Ha minden megpuhult, beletesszük a burgonyát, káposztát, paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) és almát. Addig főzzük kis lángon, amíg a burgonya meg nem puhul - de ne főzzük túl! Ekkor ízesítsük sóval, borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ha nem rendes húsleves alapevet használtunk, egy teáskanál vajat még hozzáadhatunk.
  4. Tálalásnál minden adag tetejére tehetünk egy evőkanál tejfölt, ami nagyon jól illik a céklás ízvilághoz.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6415
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lengyelországban ettem először ilyen levest, ahol nagyon népszerű fogás, és ukrán eredetűnek tulajdonítják, innen a neve. A lengyel párommal azóta is többször elkészítettük, kellemes fogás télen és nyáron is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...