r
Nosalty Logó

Újhagymás-diós-füstölt sajtos-túrós kiflik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Újhagymás-diós-füstölt sajtos-túrós kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6442.6 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    2736 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3146 micro
Összesen 2937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a leveles tésztát szobahőmérsékleten, közben összeállítjuk a túrótölteléket.
  2. A túrót a sóval, borssal villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a nagyobb darabokra tört diót, a felkarikázott újhagymát, a reszelt füstölt sajtot, és jól összekeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát kb. 2-3mm vastagra nyújtjuk, éles késsel négyzetekre vágjuk. Ha szükséges, a négyzeteket utólag is tudjuk még egyesével nyújtani, hogy szép vékonyak legyenek.
  4. A négyzet egyik sarkába kb. teáskanálnyi adagot teszünk a túróból, és az ellenkező sarok irányába feltekerjük.
  5. A végeket a tekeréssel ellenkező irányba megcsavargatjuk, és az egészet kifli formájúra alakítjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és kis reszelt sajt halmokat teszünk rá.
  7. Addig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Ajánló

A tölteléket szabadon variálhatjuk, lehet bele még pl. sonkát is tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségbe készültem, és nem szerettem volna üres kézzel érkezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...