r
Nosalty Logó

Újhagymás cukkinikrémleves pirított baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Újhagymás cukkinikrémleves pirított baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5360.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6137 micro
Összesen 1635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a bacont, és a kevés olajon megpirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékon (óvatosan sózva) megfonnyasztjuk a karikákra vágott újhagymát.
  3. Rádobjuk a vékony félkarikákra szelt cukkinit, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és hozzáadjuk a leveskockát és a felszeletelt fokhagymát.
  4. Ha a cukkini megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot, valamint a fehérborst.
  6. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a sajt el nem olvad benne.
  7. Tálaljuk a pirított baconnel, reszelt sajttal és zsemlekockákkal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7074
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Ajánló

Pirított tökmagot is tehetünk rá, vagy amivel csak el tudjuk képzelni a krémlevest :-)  Szerintem nem igényel más fűszert, így nagyon jól érvényesülnek a "zöld" ízek, de esetleg ki lehet próbálni zöldfűszerekkel is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újhagymás cukkinikrémleves pirított baconnel
szépróza 96 recept

Sok cukkiknikrémleves-receptet megnéztem, és kicsit alakítottam rajtuk :-) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...