Újhagymás burgonyaköret
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kdrita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
18 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
278
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
71 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1112
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
61.1g burgonya35 kcal
-
22.5g újhagyma4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.1g margarin22 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
12.2g víz0 kcal
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
278
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2627 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1000.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 519 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1633 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2578 micro
Összesen
1112
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
4 db újhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 dkg margarin
-
2 dl víz
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk.
- Magas falú lábosban az olajat felhevítjük (füstölnie kell az olajnak), a burgonya külsejét megsütjük, hozzáadjuk az újhagymát, a margarint, mikor elolvadt és krémes állagot kaptunk, hozzáadjuk a 2 dl vízben feloldott leveskockát..
- 20 perc alatt a fedőt rátéve puhára pároljuk.
- Mikor megpuhult, levesszük a fedőt, és a maradék folyadékot elfőzzük. A burgonya alatt krémes szósz marad.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4642
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kdrita
25 recept
Télen szerettem volna, ha egy kicsit vissza tudom hozni a nyáron szabadban készíthető parázsburgonyát. Hát, van olyan jó.