Tuti piskóta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Safitron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g tojás104 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
Összesen
225
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0 kcal
Összesen
898
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
71.7g tojás90 kcal
-
19.6g finomliszt71 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0 kcal
Összesen
195
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
225
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 231.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
898
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
6 ek finomliszt
Elkészítés
- A lisztbe belekeverjük késhegynyi szódabikarbonát. A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjéből kemény habot verünk, mikor már hab állagú, hozzáadagoljuk lassan a cukor felét, miközben folyamatosan verjük. Keménynek kell lennie, nem folyhat.
- A cukor másik felét hozzákeverjük a sárgájához, és krémesre keverjük (akár fel is lehet verni).
- A kemény habhoz lassan hozzáadagoljuk a sárgáját finom kevergetéssel úgy, hogy a hab ne törjön össze. Ugyanígy hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, evőkanállal szitálva lassan, hogy felvegye. Lesz belőle egy sűrű, krémes állagú piskótaalap.
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tepsit, amiben sütjük, finoman kivajazzuk, majd lisztezzük. A piskótát beleöntjük, és rázogatással elegyengetjük. Kb. 30 percre betesszük a sütőbe, nem szabad addig rányitni, mert összeesik. Aranybarnára sütjük.
- Nekem eléggé vastag szokott lenni, így amikor teljesen kihűl, kettévágom 2/3/4 lapra, azután megkenem, amivel akarom, és laza mozdulattal feltekerem, vagy tortát kreálok belőle.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x40x10
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 261
- Össznézettség: 77013
- Feltöltés dátuma: 2018. november 11.
Ajánló
Ahány tojás, annyi csapott kanál cukor és annyi kanál liszt, annak aki édesen szereti. Amúgy 4 csapott ek. cukor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Safitron
20 recept
Apám készíti így, és soha senkié nem is közelítette meg ízben, így én is megcsináltam. Nem száraz, nem ragad,nagyon finom, megy tekercshez is, tortához is alapnak, tepsi válogatja, milyen alakú, méretű lesz.