r
Nosalty Logó

Tuti piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Safitron
Tuti piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

  • 6 db tojás (nagy tojások)
  • 4 csapott ek cukor (így a töltelék jobban érvényesül, de ha édesen szereted, akkor 6)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna (1 cm hosszan told bele a hegyes kést (szalonnavágó bicska hegye))

Elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük késhegynyi szódabikarbonát. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk, mikor már hab állagú, hozzáadagoljuk lassan a cukor felét, miközben folyamatosan verjük. Keménynek kell lennie, nem folyhat.
  3. A cukor másik felét hozzákeverjük a sárgájához, és krémesre keverjük (akár fel is lehet verni).
  4. A kemény habhoz lassan hozzáadagoljuk a sárgáját finom kevergetéssel úgy, hogy a hab ne törjön össze. Ugyanígy hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, evőkanállal szitálva lassan, hogy felvegye. Lesz belőle egy sűrű, krémes állagú piskótaalap.
  5. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tepsit, amiben sütjük, finoman kivajazzuk, majd lisztezzük. A piskótát beleöntjük, és rázogatással elegyengetjük. Kb. 30 percre betesszük a sütőbe, nem szabad addig rányitni, mert összeesik. Aranybarnára sütjük.
  6. Nekem eléggé vastag szokott lenni, így amikor teljesen kihűl, kettévágom 2/3/4 lapra, azután megkenem, amivel akarom, és laza mozdulattal feltekerem, vagy tortát kreálok belőle.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x40x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 245
  • Össznézettség: 76177
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 11.

Ajánló

Ahány tojás, annyi csapott kanál cukor és annyi kanál liszt, annak aki édesen szereti. Amúgy 4 csapott ek. cukor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tuti piskóta
Safitron 20 recept

Apám készíti így, és soha senkié nem is közelítette meg ízben, így én is megcsináltam. Nem száraz, nem ragad,nagyon finom, megy tekercshez is, tortához is alapnak, tepsi válogatja, milyen alakú, méretű lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...