r
Nosalty Logó

Túróval töltött csöröge-cannoli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Túrókrémmel töltött csörögefánk, pisztáciával, porcukorral hintve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

484
Kalória
13.2g
Fehérje
48.6g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
60.1g
Víz
151.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
21.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 484 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 3859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 484 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.8 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 3859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból (az egész tojás kivételével) gyors mozdulatokkal egységes, ruganyos tésztát gyúrunk. Ne dolgozzuk túl!
  2. Lisztezett felületen 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, majd körülbelül 13 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A maradék tésztát újranyújtjuk és kiszaggatjuk.
  3. Olajat hevítünk, a tésztaköröket pedig habrolós vagy cannolis fémcsövekre tekerjük. A tészta végét tojással ragasztjuk össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben, majd párszor meggurigatjuk a deszkán a tésztával bevont csövet.
  4. Óvatosan a forró olajba engedjük, majd aranybarnára sütjük minden oldalán a tésztacsöveket. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsöpögni, majd ha kissé kihűlt, lehúzzuk a formáról.

A túrókrémhez

  1. A túrót, tejfölt, tejszínt, porcukrot, narancshéjat és vaníliás cukrot simára dolgozzuk konyhai robotgéppel. Amikor már egységes, hozzáforgatjuk az aprított csokoládét.
  2. Habzsákba töltjük a krémet, majd megtöltjük vele a tésztacsöveket. A csövek egyik krémes végét aprított pisztáciába mártjuk, majd porcukorral hintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A magyar csöröge tésztájából, némi olasz ihletéssel született meg az alábbi desszert. A lemezes, omlós tészta és az aromás túrókrém tényleg egy olyan élményt kreál, ami új szintre emeli a farsangozást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!