r
Nosalty Logó

Túrós zsemle Mentes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mentes
Túrós zsemle Mentes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4901.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1468 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 177 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojással, a kristálycukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal (ízlés szerint mazsolát is rakhatunk bele). A tejet külön tálban elkeverjük a másik vaníliás cukorral.
  2. A zsemlék alját levágjuk, körülbelül az alsó harmadánál. A felső részek belsejének kb a felét kiszedjük, hogy helyet teremtsünk a tölteléknek. A kiszedett zsemlebelet beáztatjuk a tejbe, és hozzákeverjük a túrós töltelékhez.
  3. Az elvágott zsemléket is a tejbe forgatjuk, meglocsoljuk, hogy mindenhol érje, de vigyázzunk, nehogy nagyon elázzanak, mert akkor szétesnek. Belekanalazzuk a gömbölyű felükbe a tölteléket, hozzáillesztjük az aljukat és tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, tálaláskor meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12396
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mentes 2 recept

Egyszerű és nagyon finom, a nagymamám sütijei közül az egyik kedvencem. Ha sütéskor azt látjuk, hogy kezdene nagyon kiszáradni, akkor még meglocsolhatjuk egy kis cukros tejjel, attól függ, mennyire szeretnénk roppanósra. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...