Túrós-tökmagos pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
451
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2251
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
299
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1565.6 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
451
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 116.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7828.2 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 4855 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 298.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
2251
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041 g
-
Cink 87 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 646 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg vaj
-
1 db tojás
-
2 teáskanál só
-
3 ek tökmag
-
1 db tojás
Elkészítés
- A kétfajta lisztet összekeverjük a sóval.
- Ezután hozzáadjuk a túrót, a vajat és az egy darab tojást. Homogén tésztát gyúrunk belőle.
- Kb. 3-4 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
- A tökmagot száraz edényben kissé megpirítjuk, hogy karakteres ízt kapjon. Kb. a felét felaprítjuk.
- A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a felaprított tökmagot, meghajtogatjuk, és újra nyújtjuk kb. 1,5 cm-re. Ezután kiszaggatjuk, vagy tetszés szerint késsel kockára vágjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk az egész tökmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan a legfinomabb.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5403
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Extra gyorsan elkészíthető finom hétvégi nassolni való, borozgatáshoz barátokkal vagy TV előtti lazításhoz…:-)