r
Nosalty Logó

Túrós süti tészta nélkül Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Túrós süti tészta nélkül Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A masszához

A forma kikenéséhez

Összesen 518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A masszához

A forma kikenéséhez

Összesen 3099 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A masszához

A forma kikenéséhez

Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6240.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 3099 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A masszához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A masszához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéből kemény habot készítünk.
  3. A tojások sárgáját és a többi alapanyagot kézi mixer segítségével jól összekeverjük, beletesszük a meggyet, de ezt már fakanállal keverjük bele.
  4. A túrós masszát óvatosan összekeverjük a habbal.
  5. Alaposan kivajazott és lisztezett formába öntjük, elsimítjuk, éselőmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (Érdemes tűpróbát végezni.) Mikor elkezdett színesedni, összeállni, már figyeltem rá.:)
  6. Ha langyosra hűlt, szépen szeletelhető, tálalható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24122
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Női portálon találtam a receptet. A recept bár hibás volt, nem akadályozott meg abban, hogy elkészítsem.:) Bíztam a rutinomban. A véleményem: a sütiben elfér még +1 kanál cukor, aki édesebben szereti, akár másfél is. Az alaprecept mazsolát ír, de mert antagonisztikus a kapcsolatom a mazsolával, így meggyet tettem bele.  Egy kiadós leves után (nálunk gulyásleves volt) második fogásként tálaltam, és a kis családom elégedett volt.:) Nagyon gyorsan elkészíthető, viszont a sülési idő hosszú (50-60 perc, sütőtől függ), ezt vegyétek figyelembe az ebéd elkészítésekor. Édemes kipróbálni, én a receptek közé eltettem, biztosan elkészítem máskor is.

Hozzávalók

A masszához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...