r
Nosalty Logó

Túrós pite iceflower konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite iceflower konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1021 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5526 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 4081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint habosra keverjük a 4 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, és végül a felfuttatott élesztőt is.
  2. Egynemű tésztává dolgozzuk, majd éles késsel kettévágjuk a tésztát. Az egyik részt lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsit kikenjük margarinnal, és beletesszük az alsó tésztát.
  3. A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 kanál liszttel és a citrom kifacsart levével, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Az elkészült túrókrémet rásimítjuk a tésztára, majd kinyújtjuk a másik lapot is, és befedjük vele a süteményt. A kész sütit szobahőmérsékleten állni hagyjuk 2-3 órán keresztül, ettől lesz majd a tésztánk pehelykönnyű.
  5. Végül előmelegített forró (220 fokos) sütőbe toljuk, és 10 perc után lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 fokra. Kb. 30-35 percig sütjük, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3037
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Tetszés szerint gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk a tölteléket. Apró kockákra vágott barackbefőtt például remekül illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pite eredeti elnevezése: pillekönnyű túrós, amit azzal érdemelt ki, hogy a pihentetés során az élesztőtől szép könnyűvé alakul a tésztája. Így valóban egy pehelykönnyű, nagyon finom túrós sütemény lesz a végeredmény, amit érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...