Túrós pite iceflower konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1021
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4081
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1381.5 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
1021
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.7 g
Zsír
-
Összesen 179.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5526 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1779 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.5 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 620.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1538 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 1462 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1034 micro
Összesen
4081
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.2 g
-
Cink 87 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint habosra keverjük a 4 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, és végül a felfuttatott élesztőt is.
- Egynemű tésztává dolgozzuk, majd éles késsel kettévágjuk a tésztát. Az egyik részt lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsit kikenjük margarinnal, és beletesszük az alsó tésztát.
- A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 kanál liszttel és a citrom kifacsart levével, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
- Az elkészült túrókrémet rásimítjuk a tésztára, majd kinyújtjuk a másik lapot is, és befedjük vele a süteményt. A kész sütit szobahőmérsékleten állni hagyjuk 2-3 órán keresztül, ettől lesz majd a tésztánk pehelykönnyű.
- Végül előmelegített forró (220 fokos) sütőbe toljuk, és 10 perc után lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 fokra. Kb. 30-35 percig sütjük, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3037
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Ajánló
Tetszés szerint gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk a tölteléket. Apró kockákra vágott barackbefőtt például remekül illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A pite eredeti elnevezése: pillekönnyű túrós, amit azzal érdemelt ki, hogy a pihentetés során az élesztőtől szép könnyűvé alakul a tésztája. Így valóban egy pehelykönnyű, nagyon finom túrós sütemény lesz a végeredmény, amit érdemes kipróbálni.