r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes morzsakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-meggyes morzsakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Összesen 1591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Összesen 6363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5278.8 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    43 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4945 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 6363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Elkészítés

Az omlós tészta (a sütemény alja):

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Az omlós tésztát készítjük el először: a lisztet a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

  1. A morzsához a lisztet összekeverjük a cukorral, majd ezt is a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. A diót durvára aprítjuk.
  2. Lecsöpögtetjük a meggyet, majd megszórjuk a fahéjjal.
  3. A túrót elkeverjük a tejföllel, hogy puha, krémes állagú legyen.
  4. Összekeverjük a meggyes-túrós masszát.
  5. Egy kb. 25x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletesszük a kinyújtott omlós tésztát, rászórjuk a diót, a túrós-meggy keveréket, rácsipegetjük a 8 dkg margarint.
  6. Végül rátesszük a morzsát.
  7. Alufóliával letakarjuk, és 180-200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további néhány percig sütjük, hogy megpiruljon a morzsa.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4134
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Forrón, még a tepsiben felkockázzuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű morzsalékos sütemény túrós töltelékkel, a gyümölcs szabadon variálható benne. Nagyon laktató.

Hozzávalók

Az omlós tészta (a sütemény alja):

A morzsás réteg (a sütemény teteje):

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...