Túrós joghurttorta
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
50g joghurt31 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
A tetejére
-
17 kcal
-
38g őszibarack14 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
500g joghurt305 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
A tetejére
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
17.1g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
25.9g joghurt16 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
10.3g habtejszín30 kcal
-
12.9g tehéntúró19 kcal
A tetejére
-
3.1g lekvár/ dzsem9 kcal
-
19.7g őszibarack7 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.1 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 131.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 125 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5290.9 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1154 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 777 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.8 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1319.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 294 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 1001 mg
-
Retinol - A vitamin: 1148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 738 micro
-
β-crypt 271 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1810 micro
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.7 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
500 ml joghurt
-
4 ek cukor
-
2 ek zselatin
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg tehéntúró
A tetejére
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- Első lépésként elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A joghurtokat a cukorral összekeverjük, és elkezdjük összefőzni, gyakran kevergetve. Ha már langyos, hozzátesszük a zselatint, és gyakori kevergetés mellett felfőzzük, de ne forrjon!
- Ezután félretesszük, hagyjuk hűlni.
- Eközben a túrót villával összetörjük.
- Ha langyosra hűlt a joghurtkrém felverjük a tejszínhabot.
- A túróhoz keverjük a langyos joghurtkérmet, és összekeverjük.
- A túrós-joghurtos a krémhez pedig óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
- A piskótát megkenjük lekvárral, majd rátesszük a joghurtkrémet, és elsimítjuk.
- Hűtőbe tesszük, 4-5 órát legalább kell állnia a hűtőben, és akkor rakjuk ki a tetejét tetszőleges és lecsepegtetett gyümölccsel, hogy ne süllyedjenek bele a tortába.
- A tortazselét utasítás szerint készítjük, leöntjük a torta tetejét, és visszatesszük a hidegre, amíg meg nem dermed a tortazselé.
- A torta másnap jó igazán.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 283
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 32929
- Feltöltés dátuma: 2012. április 15.
Ajánló
Ez egy igazán könnyű desszert. A cukor mennyisége természetesen változtatható ízlés szerint. Ezzel a cukormennyiséggel nem lesz túl édes a sütink, kiérződik belőle a könnyű, natúr joghurt íze, de ugyanakkor érződik az édes lekvár is. Elkészíthető gyümölcsös joghurttal is, akkor jobban figyeljünk a cukor mennyiségére, mivel a gyümölcsjoghurtok tartalmaznak plusz cukrot. Tejszínhabból én mindig a cukrésztejszínt használom hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az alap joghurttorta receptet (túró nélkül) még évekkel ezelőtt a neten leltem. A kedvencem lett, nem is próbáltam soha más fajta joghurttorta receptet, mert ez mindig tökéletesre sikerült, és soha nem okozott csalódást. Gondoltam feltuningolom egy kis túróval és gyümölccsel. Az eredmény mondhatom, igen kellemes, könnyű túrós-joghurtos-gyümölcsös finomság lett.