r
Nosalty Logó

Túrós joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5290.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 2772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A joghurtokat a cukorral összekeverjük, és elkezdjük összefőzni, gyakran kevergetve. Ha már langyos, hozzátesszük a zselatint, és gyakori kevergetés mellett felfőzzük, de ne forrjon!
  3. Ezután félretesszük, hagyjuk hűlni.
  4. Eközben a túrót villával összetörjük.
  5. Ha langyosra hűlt a joghurtkrém felverjük a tejszínhabot.
  6. A túróhoz keverjük a langyos joghurtkérmet, és összekeverjük.
  7. A túrós-joghurtos a krémhez pedig óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  8. A piskótát megkenjük lekvárral, majd rátesszük a joghurtkrémet, és elsimítjuk.
  9. Hűtőbe tesszük, 4-5 órát legalább kell állnia a hűtőben, és akkor rakjuk ki a tetejét tetszőleges és lecsepegtetett gyümölccsel, hogy ne süllyedjenek bele a tortába.
  10. A tortazselét utasítás szerint készítjük, leöntjük a torta tetejét, és visszatesszük a hidegre, amíg meg nem dermed a tortazselé.
  11. A torta másnap jó igazán.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 32883
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Ajánló

Ez egy igazán könnyű desszert. A cukor mennyisége természetesen változtatható ízlés szerint. Ezzel a cukormennyiséggel nem lesz túl édes a sütink, kiérződik belőle a könnyű, natúr joghurt íze, de ugyanakkor érződik az édes lekvár is. Elkészíthető gyümölcsös joghurttal is, akkor jobban figyeljünk a cukor mennyiségére, mivel a gyümölcsjoghurtok tartalmaznak plusz cukrot. Tejszínhabból én mindig a cukrésztejszínt használom hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alap joghurttorta receptet (túró nélkül) még évekkel ezelőtt a neten leltem. A kedvencem lett, nem is próbáltam soha más fajta joghurttorta receptet, mert ez mindig tökéletesre sikerült, és soha nem okozott csalódást. Gondoltam feltuningolom egy kis túróval és gyümölccsel. Az eredmény mondhatom, igen kellemes, könnyű túrós-joghurtos-gyümölcsös finomság lett.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...