r
Nosalty Logó

Túrós galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 983 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5162.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 1965 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben az apró kockákra vágott szalonnát megpirítjuk,majd kiszedjük egy kis tányérba, alig hagyva zsiradékot a serpenyőben.
  2. Egy edénybebeletesszük a tojásokat,ésnéhány csipet sóval kissé felverjük. Ehhez hozzáadjuk a túró felét (25 dkg), majd a lisztet és a vizet apránként, jól elkeverjük és így tulajdonképpentúrósgaluskatésztát kapunk. Fontos, hogy ne legyen túl lágy, detúl kemény (lisztes) se, mert akkor nem lesz puha a kész galuska sem.
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a galuskákat. Ezt kávéskanállal vagy akár evőkanállal is tehetjük, mertjóval nagyobbra kell szaggatni, mint egyébként szokás. Pár (5-8) perc alatt puhára főzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne főjjön szét.
  4. A leszűrt galuskákat a serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a túró másik felét és alacsony lángon finoman megforgatjuk.
  5. Tálaláskor atetejére ízlés szerint pirított szalonnát és tejfölt tehetünk.
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 104077
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrós galuska igazi alföldi étel. Anyukám gyakran ezt főzte vacsorára, mert gyorsan elkészült és imádtuk. Hasonlít a túrós tésztához, de annál sokkal finomabb és érdekesebb is.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...