r
Nosalty Logó

Túrókrémes piskótaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes piskótaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Túrókrém

Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Túrókrém

Összesen 5393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

Túrókrém

Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    276.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9381.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2920 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 5393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A pudingporokat felfőzzük a tejben, amíg hűl, nekilátunk a piskótának.
  2. A tojások sárgáját jó habosra keverjük a cukorral, ezután mehet bele a sütőpor, a kakaópor, a liszt és az 5 ek víz..
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összekeverjük a masszával.
  4. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
  5. Amíg sül, elkészítjük a túrós krémet. Robotgéppel habosra keverjük a margarint, és elvegyítjük benne a túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  6. A kihűlt pudingot ezután összekeverjük a túrós krémmel.
  7. A kész, kihűlt piskótára ezután már csak vastagon rá kell kenni a krémet. Tetejére mehet egy kis csokireszelék.
  8. Pár órára betesszük a hűtőbe, utána lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16477
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nagyon finom sütemény, a férjem kedvence.:) Kicsit nehéz szeletelni, mert nagyon puha, de még így is megéri, mert isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...