r
Nosalty Logó

Túrókocka egressel és ribizlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilapipacs
Túrókocka egressel és ribizlivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

986
Kalória
26.6g
Fehérje
131.3g
Szénhidrátok
38g
Zsír
186.3g
Víz
142.1g
Koleszterin
5.8g
Rost
64.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.3 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213 g

Zsír

  • Összesen
    303.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8906.7 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    1513 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2659 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1050.6 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1490.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 7871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, vajat, sót, tojásokat, tejfölt. Robotgéppel összedolgozzuk, majd 2/3 -1/3 arányban cipót formálunk. Becsomagoljuk fóliába, hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. Gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  4. Tejben elkeverjük a pudingot, tűzön besűrítjük, langyosra hűtjük. A tojássárgát a likőrrel elvegyítjük, beledolgozzuk a pudingba, kihűtjük.
  5. A nagyobb cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával szurkáljuk, 15 percig elősütjük, majd kicsit hűtjük.
  6. Elkeverjük a túrót a cukorral, vaníliás cukorral, kanalanként összedolgozzuk a pudinggal. A tojásfehérjét habbá verjük, lazán a túrókrémbe forgatjuk, tésztára adagoljuk.
  7. Megszórjuk a gyümölcsökkel, ráreszeljük a kisebb tésztacipót, 50-55 percig sütjük.
  8. Tepsiben hagyjuk kihűlni, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Réges régi Nők Lapjából ollóztam ki ezt a receptet, amit a fiókom mélyén őriztem. Végre eljött az idő, és elkészült a fincsi savanykás sütike. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!