r
Nosalty Logó

Túrófelfújt-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Túrófelfújt-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Összesen 2269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Összesen 212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.2 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    602 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha a vaj nem lenne elég puha, mikróval segítünk rajta, majd a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. 18-20 cm-es, kivajazott, kilisztezett forma aljára simítjuk, nyomkodjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt félkészre sütjük.
  3. Közben elkezdhetjük készíteni a krémet. 2,2 dl tejet a vaníliával és a vajjal felteszünk melegedni.
  4. A pudingport csomómentesre keverjük a maradék 0,5 dl tejjel, majd a forró vaníliás tejhez adjuk. Nagyon gyorsan besűrűsödik, ezalatt alaposan elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral kikevert, összetört túrót, és újra felmelegítjük a krémet.
  6. A tűzről levéve belekeverjük a citromhéjat, és ha teszünk bele, a mazsolát is.
  7. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben adagolva bele a cukrot. A túrós krémbe forgatjuk, majd az egészet a tésztaalap tetejére öntjük.
  8. Tetejét megkenjük egy csöppnyi tejjel, és 18-20 perc alatt készre sütjük a tortát. Az ajtót lehetőleg nem nyitogatjuk, növögető felfújtunkat nem abajgatjuk.
  9. Mikor kihűlt, szépen szeletelhető, melegen csak kanállal eshetünk neki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14301
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Ízbolygó Bourbon vaníliapudingot ajánl hozzá. Én manduladarabokkal dúsított, vaníliaízű Dr Oetker-féle Gála pudingport használtam. Mivel Jannra tekintettel a mazsolát sajnos ki kellett hagynom, jól jöttek kis szilárd összetevőnek a manduladarabok, ezt külön is lehet beletenni. Az eredeti receptben vaníliás cukor nem szerepel, de nekem nem volt elég édes, ezért legközelebb teszek bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Minő meglepetés: ismét Ízbolygótól csentem ezt a remeket is. Házigazda apukám munkaebédre érkező kollégáját kínálta vele, aki csak így kommentálta: "Au-pair? Remek ötlet, nekünk is kellene egy!"... :) Jann szerint a torta "nice and fluffy", és tényleg - nagyon könnyű, felhőszerű töltelék csücsül a finom vajas alapon. Örömteli módja ez a fehérjék felhasználásának.

Hozzávalók

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...