r
Nosalty Logó

Turbános sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Turbános sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 1633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 6529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    374.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    221 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    733 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761.5 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 6529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát az összes hozzávalóvalösszegyúrjuk, majdkb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét.
  2. A tölteléket úgy készítjük, hogy a cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a darált diót, illetve az ízlés szerinti mazsolát, esetleg meggyet. A diót nem szabad megpirítani előtte! A tölteléknek kézzel jól formázható állagúnak kell lennie.
  3. A kinyújtott tésztából kb. 3 cm-es korongokat szúrunk ki, ésminden korongra diónyi tölteléket teszünk.
  4. Afélretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük.
  5. Kb. 180 C fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele.
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 26312
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 40 darab sütemény lesz. Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra megpuhul. Fagyasztani is nagyon jól lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nálunk hagyományos családi süteménynek számít, kb. 25 éve készítjük előszeretettel bármilyen családi eseményre, az esküvőtől a karácsonyig. Eredetét homály fedi, de ha nagymamám jól emlékszik, akkor egy Nők Lapja hasábjain találta anno.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...