Tunkolnivaló sült sajt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 22% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
725
kcal
- 22% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
1451
kcal
- 22% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3214.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1321 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 1070 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 108.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
725
kcal
- 22% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6429.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 2642 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1464 mg
-
Nátrium 2139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 1252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1451
kcal
- 22% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1444.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
326
kcal
Elkészítés
- A sajt tetejét 1-2 centi mélyen beirdaljuk, és a kés segítségével kicsit szélesítünk is a járatokon.
- A mélyedésekbe tesszük a megtisztított és vékonyra felszeletelt fokhagymát, a friss fűszert, majd az egészet óvatosan meglocsoljuk a borral. Ha nem akar egyből eltűnni, akkor újra kicsit szélesítünk a lyukakon, hogy beszívja a sajt.
- 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt már meg is van, addigra kissé megbarnul a teteje is. Baguette-tel tunkolva a legjobb!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 385
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 14746
- Feltöltés dátuma: 2015. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Ez az egyik kedvenc téli reggeli, ami Mont d'Or sajtból az igazi, de mivel ennek korlátozottak a beszerzési lehetőségei (csak egy bizonyos időszakban kapható és csak delikátesz boltokban), így camembert sajttal is készítem néha, aminél arra kell figyelni, hogy fa dobozosat vegyünk, hiszen ebben kell betolni a sütőbe. Kakukkfű helyett használhatunk más fűszereket is, például rozmaringot is.