r
Nosalty Logó

Tunkolnivaló sült sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Tunkolnivaló sült sajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 725 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    2642 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1451 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajt tetejét 1-2 centi mélyen beirdaljuk, és a kés segítségével kicsit szélesítünk is a járatokon.
  2. A mélyedésekbe tesszük a megtisztított és vékonyra felszeletelt fokhagymát, a friss fűszert, majd az egészet óvatosan meglocsoljuk a borral. Ha nem akar egyből eltűnni, akkor újra kicsit szélesítünk a lyukakon, hogy beszívja a sajt.
  3. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt már meg is van, addigra kissé megbarnul a teteje is. Baguette-tel tunkolva a legjobb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14723
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc téli reggeli, ami Mont d'Or sajtból az igazi, de mivel ennek korlátozottak a beszerzési lehetőségei (csak egy bizonyos időszakban kapható és csak delikátesz boltokban), így camembert sajttal is készítem néha, aminél arra kell figyelni, hogy fa dobozosat vegyünk, hiszen ebben kell betolni a sütőbe. Kakukkfű helyett használhatunk más fűszereket is, például rozmaringot is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...