Triplán sajtos sörkiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
31g tej18 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Kenés-szórás
Teteje
-
6g sajt22 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g szezámmag5 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
562
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g tej140 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Kenés-szórás
Teteje
-
50g sajt176 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
4487
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
37.8g finomliszt138 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
18.9g tej11 kcal
-
7.6g sajt27 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
6.4g napraforgó olaj57 kcal
Kenés-szórás
Teteje
-
3.8g sajt13 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
340
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
562
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.2 g
Zsír
-
Összesen 249.9 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9015.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2439 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1925 mg
-
Nátrium 4151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 272.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1672 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 1628 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
4487
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
2.5 dl tej
-
10 dkg sajt
-
1 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
Kenés-szórás
Teteje
-
5 dkg sajt
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Tészta
- 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztbe beleszórjuk a sajtot, a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
- Elkezdjük dagasztani. A maradék tejet csak lassan adagoljuk hozzá, meglehet, hogy nem lesz szükség az egészre, vagy még kell hozzáadni egy keveset. Ha a tésztánk összeállt, akkor több részletben hozzáadjuk az olajat is, és egy lágyabb tésztát dagasztunk.
- A kidagasztott tésztából cipót formálunk, letakarjuk, és 15 percet pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, a cipót enyhén lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, és 6 egyforma kis cipóra osztjuk. Letakarva még 15 percet pihentetjük őket.
- Pihentetés után a cipókból egyenként kerek lapot nyújtunk. Az első lapot vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk reszelt sajttal. Ráhelyezzük a következő lapot, és azzal is ugyanúgy járunk el, majd ennek tetejére jöhet a harmadik lap is. A legfelső lapokat is megkenjük, és megszórjuk.
- A kerek lapokat nyolc egyenlő részre vágjuk, a háromszögekből kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A kiflik között hagyjunk távolságot, mert sütés közben közel a duplájukra nőnek.
- 25-30 percet kelesztjük még a tepsiben, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Kenés-szórás
- A tojássárgáját egy morzsa vízzel (1 mokkáskanál) átkeverhetjük. A magokat egy száraz serpenyőben gyengén pirítsuk át. Így jobban előjönnek az ízek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2329
- Feltöltés dátuma: 2015. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Sajt sajttal... már rossz nem lehet. Ebből az adagból 16 db sajtos kiflink lesz. Az alap receptem a bevált kelt tésztám (Szezámmagos-köményes háromszögek) receptje, és ezt bővítettem ki.