r
Nosalty Logó

Triplán sajtos sörkiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Triplán sajtos sörkiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Összesen 562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Összesen 4487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Összesen 340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9015.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    4151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztbe beleszórjuk a sajtot, a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  2. Elkezdjük dagasztani. A maradék tejet csak lassan adagoljuk hozzá, meglehet, hogy nem lesz szükség az egészre, vagy még kell hozzáadni egy keveset. Ha a tésztánk összeállt, akkor több részletben hozzáadjuk az olajat is, és egy lágyabb tésztát dagasztunk.
  3. A kidagasztott tésztából cipót formálunk, letakarjuk, és 15 percet pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, a cipót enyhén lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, és 6 egyforma kis cipóra osztjuk. Letakarva még 15 percet pihentetjük őket.
  4. Pihentetés után a cipókból egyenként kerek lapot nyújtunk. Az első lapot vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk reszelt sajttal. Ráhelyezzük a következő lapot, és azzal is ugyanúgy járunk el, majd ennek tetejére jöhet a harmadik lap is. A legfelső lapokat is megkenjük, és megszórjuk.
  5. A kerek lapokat nyolc egyenlő részre vágjuk, a háromszögekből kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A kiflik között hagyjunk távolságot, mert sütés közben közel a duplájukra nőnek.
  6. 25-30 percet kelesztjük még a tepsiben, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Kenés-szórás

  1. A tojássárgáját egy morzsa vízzel (1 mokkáskanál) átkeverhetjük. A magokat egy száraz serpenyőben gyengén pirítsuk át. Így jobban előjönnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2329
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajt sajttal... már rossz nem lehet. Ebből az adagból 16 db sajtos kiflink lesz. Az alap receptem a bevált kelt tésztám (Szezámmagos-köményes háromszögek) receptje, és ezt bővítettem ki.

Hozzávalók

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...