r
Nosalty Logó

Toszkán csirke Málna konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Toszkán csirke Málna konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

577
Kalória
34.9g
Fehérje
14.8g
Szénhidrátok
38.5g
Zsír
306.8g
Víz
181.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
7.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 2307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19824 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4826.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79294 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 2307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3392 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét megmossuk, megtöröljük, sózzuk-borsozzuk, és olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. A fehérbort a paradicsomlével, a sűrített paradicsommal és két fokhagymával (zúzva) összekavarunk, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Beletesszük a maradék fokhagymát, az olajbogyót és a fűszereket.
  3. Előmelegített sütőbe (180-200 fok) tesszük lefedve, és kb. fél óráig sütjük.
  4. Ha letelt az idő, kóstoljuk meg a levét, hogy a fűszerezés rendben van-e. (Én kicsit hígnak találtam a paradicsomszószt, ezért kivettem a combokat egy tányérra. Kb. 2 kanál lisztet kevés főzőtejszínnel (elhanyagolható) és egy fél merőkanál paradicsomszósszal összekevertem, és visszaöntöttem. Visszahelyeztem a combokat, és fedő nélkül még kb. 15 percig sütöttem, amíg a combok teteje szép piros lesz.)
  5. Sült zöldséggel tálaltam, de tökéletes hozzá a rizs is az étel szaftossága miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretek új dolgokat kipróbálni, és gondoltam megpróbálok egy nyarat varázsolni az asztalra :) A siker nem maradt el, a vacsora síri csendben telt el, csak a "hmm"-t lehetett hallani. Próbáljátok ki, remélem nálatok is ugyanilyen sikeres lesz. :) Jó étvágyat kívánok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!