r
Nosalty Logó

Toszkán csirke Málna konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Toszkán csirke Málna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 2307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19824 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4826.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79294 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 2307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3392 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét megmossuk, megtöröljük, sózzuk-borsozzuk, és olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. A fehérbort a paradicsomlével, a sűrített paradicsommal és két fokhagymával (zúzva) összekavarunk, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Beletesszük a maradék fokhagymát, az olajbogyót és a fűszereket.
  3. Előmelegített sütőbe (180-200 fok) tesszük lefedve, és kb. fél óráig sütjük.
  4. Ha letelt az idő, kóstoljuk meg a levét, hogy a fűszerezés rendben van-e. (Én kicsit hígnak találtam a paradicsomszószt, ezért kivettem a combokat egy tányérra. Kb. 2 kanál lisztet kevés főzőtejszínnel (elhanyagolható) és egy fél merőkanál paradicsomszósszal összekevertem, és visszaöntöttem. Visszahelyeztem a combokat, és fedő nélkül még kb. 15 percig sütöttem, amíg a combok teteje szép piros lesz.)
  5. Sült zöldséggel tálaltam, de tökéletes hozzá a rizs is az étel szaftossága miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1400
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek új dolgokat kipróbálni, és gondoltam megpróbálok egy nyarat varázsolni az asztalra :) A siker nem maradt el, a vacsora síri csendben telt el, csak a "hmm"-t lehetett hallani. Próbáljátok ki, remélem nálatok is ugyanilyen sikeres lesz. :) Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...