Tortilla de patatas
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1599
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2425.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 1958 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 222.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7277.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 896 mg
-
Nátrium 5874 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 666.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1511 micro
Összesen
1599
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
136
kcal
Elkészítés
- A krumplikat meghámozzuk, félbe vágjuk, majd nagyon vékonyra karikázzuk.
- Az olívaolajat felhevítjük egy teflonserpenyőben, és 10-15 perc alatt puhára sütjük. Kevergessük, de óvatosan, hogy a krumpli ne törjön szét nagyon.
- Fontos, hogy ne legyen ropogós és barna, de főjön meg. Ha kész, csöpögtessük le, és tegyük félre hogy kicsit kihűljön.
- A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a kihűlt krumplit. Öntött vas, vagy vastag serpenyőben (aminek az átmérője nem nagyobb, mint 20 cm) melegítsünk fel 1-2 kanállal a maradék olívaolajból, és öntsük bele a krumplis masszát. Kis lángon főzzük 5-10 percig, folyamatosan alá nyulogatva egy vékony pengéjű eszközzel (pl palacsinta fordító) hogy ne ragadjon le.
- Ha a közepe is nagyjából szilárd - de nem kemény - tegyünk a tetejére egy fedőt, és fordítsuk meg, majd a fedőről csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Ezen a ponton lehet, hogy egy kicsit odaragad a tojás, de ne vegye el a kedvünket!
- A másik oldalát is süssük kb. 3 percig, pihentessük 5 percet, mielőtt felvágjuk. Melegen, langyosan, és hidegen is finom.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 8479
- Feltöltés dátuma: 2016. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Spanyolország legnépszerűbb tapasa, annak is a legegyszerűbb verziója!