r
Nosalty Logó

Torta Tenerina

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
Torta Tenerina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.1 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3195.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 5302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 427 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Olvasszuk össze az étcsokoládét a vajjal, tegyük a robotgépbe és verjük habosra a keveréket.
  2. Dolgozzuk bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és az élesztőt.
  3. Az egészet gyorsan dolgozzuk össze, és öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába.
  4. 170 fokos sütőben süssük kb. 30 percig.
  5. Hagyjuk picit hűlni, majd tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 987
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 14.

Ajánló

Ha gluténmentesen készítenénk el, a lisztet helyettesítsük rizsliszttel.

Receptkategóriák

Torta Tenerina
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

A Torta Tenerina egy csodálatosan szaftos csokoládétorta, Emilia-Romagna régió egyik specialitása. Állítólag III. Viktor Emánuel olasz király feleségének, Ilona montenegrói királyi hercegnőnek tálalták fel először, emiatt Montenegrina néven is ismert az édesség. Most a Hetedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából készítette el Angelo Gala mestercukrász.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...