r
Nosalty Logó

Török papucs pizza

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Török papucs pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 474 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hűtőből kivett öregtésztát két részre osztjuk, gyengédenkis gombócokká gyúrjuk, majdszobahőmérsékleten hagyjuk 1 órát pihenni.
  2. Ezalatta 2 ekolajon -sóval,borssal ízesítve- megpároljuk, majd lepirítjuk a szeletekre vágott gombát (lehet hagymát, fokhagymát is hozzáadni), az utolsó percben hozzáadjuk a csíkokra vágott spenótot, egyet keverünk rajta, a tüzet elzárjuk alatta, és hagyjuk hűlni.
  3. Ezután a tésztagombócokat egyenként oválisra lapogatjuk, rákenjük a langyos spenótos gombát, rászeljüka sajtot, majd megformázzuk csónak(vagy török papucs:) ) alakra. A tetejét megszórjuk durvára vagdalt/tépkedett petrezselyemmel, majd pihentetjük 15-20 percet.
  4. Sütés előtt lepermetezzük vízzel, megszórjuk bőven szezámmaggal, majd az előmelegített, forró/220 fokos sütőben piros-ropogósra sütjük. (Én párszor sütés közben is befújtam -villámgyorsan-egy kis vízpermetet a sütőbe; a forró, párás sütőbenlesz jó ropogós a tészta!)
  5. Sütőből kivéve azonnaltálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5869
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

A ropogós "papucsokat" kolbis-tejfölös lencseleves mellé kínáltam (ami a kis ecettel kellemesen savanykás-pikáns), de ha főételként tálaljuk, akkor adjunk mellé citromgerezdeket, hogy mindenki tetszés szerint csepegtethessen a felvagdalt pizza-szeletekre egy kis citromlevet. Magamtól ki nem találtam volna, de eszembe jutott a török gözleme receptem, ami spenóttal és fetával töltött lepénykenyér; és csak citrommal az igazi! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A papucs kunkori orra kissé lekonyult - a lágy tészta miatt- sütéskor, de a friss ízek, a ropogós külső és a levegős bélzet kárpótolt bennünket! A zabkorpás öregtésztám kétszer is felnyomta a tárolódoboz tetejét a hűtőben, olyan magasra kelt; és amikor gyengéden átgyúrtam a második alkalommal, nem tudtam visszatenni... inspirált, hogy kipróbáljak vele egy török pizzát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...